Nova eksplozija plovila

Austrijanac teško ozlijeđen u eksploziji vanbrodskog motora na Cresu

Ira Cupać Marković

Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati sati u auto kampu Kovačine. Teško opečenom turistu odmah me je pomoglo sedam liječnika, gostiju kampa, a zatim je trajektom prebačen u Rijeku



CRES Austrijanac  Christian Weister teško je ozlijeđen u eksploziji vanbrodskog motora na plovilu  jutros oko 5 sati u auto kampu Kovačine na Cresu.


Creska hitna pomoć i vatrogasci stigli su odmah po dojavi, a u kampu je bilo sedam liječnika koji su teško opečenom vlasniku broda odmah pružili prvu pomoć. No, njegove ozljede su vrlo teške i trajektom, koji je u to vrijeme kretao s Cresa, prevezen je u Rijeku i zbrinut u riječkom KBC-u. 


Eksplozija se dogodila prilikom paljenja broda i bila je prilično glasna, ali je uznemirila, doznajemo, tek goste u prvim redovima kampa. Pretpostavlja se da je eksploziju izazvalo curenja plina iz boce. Požar se ubrzo proširio na gliser i gumenjak koji su bili privezani uz goruću brodicu pasaru na pontonskom vezu.




U požaru je izgorio i gliser oznake R-T 63, duljine 5,98 metara, u vlasništvu njemačkoga državljanina T.N., a gumenjaku oznake ST 20284 vlasnika M.D. iz Graza, duljine 3,79 metara, izgorio je desni bok.Vlasnik pasare dugačke 6,40 metara s kabinom koja je potpuno izgorjela je njemački državljanin Horst Knecht.


Kako doznajemo, stradali turist bio je zapravo gost auto kampa Poljana i to duži niz godina, ali je u Kovačine došao u posjet prijatelju.


Zagađenja mora nije bilo, a očevid je u tijeku.