Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
20. veljače 2020.
Zlata vrijedan savjet

Gmail vam je prekrcan? Evo kako brzo i jednostavno možete napraviti mjesta za nove poruke

Gmail vam je prekrcan? Evo kako brzo i jednostavno možete napraviti mjesta za nove poruke
Gmail vam je prekrcan? Evo kako brzo i jednostavno možete napraviti mjesta za nove poruke
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 15:32 2018-08-03T15:32:00+02:00

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Googleov servis počnu koristiti kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sandučić skoro pa pukne po šavovima. Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dve, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos.

Potom iskoristite tražilicu od Gmaila kako biste pronašli velike fileove.

Primjerice, ako upišete has:attachment jpg u tražilicu imate ćete pregled poruka koje u privitku imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta.

Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Također, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U tražilicu unesite primjerice larger:5mb ako želite pronaći poruke s privitcima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje Make use of it na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta. 

Nakon što izbrišete poruke otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih deletali.

Gmail tražilica

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.