Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Umro Blagoje Adžić

Zloglasni general Adžić pokopan u krugu obitelji

Blagoje Adžić, Foto: Wikipedia
Blagoje Adžić, Foto: Wikipedia
Autor:
Objavljeno: 5. ožujak 2012. u 13:17 2012-03-05T13:17:00+01:00

Upravo pod Adžićevim zapovjedništvom jugoslavenska je armija, potpomognuta srpskim pobunjenicima, krenula u napad na Hrvatsku, zbog čega je Županijski sud u Osijeku za njim raspisao tjeralicu zbog genocida, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ratnih zarobljenika, ranjenika i bolesnika

General Blagoje Adžić, zloglasni posljednji načelnik generalštaba Jugoslavenske narodne armije, pokopan je u subotu u Beogradu u krugu obitelji. Kako javljaju srpski mediji, a prenose strane agencije, Adžić je umro prošlog tjedna u 80. godini života.
Upravo pod Adžićevim zapovjedništvom jugoslavenska je armija, potpomognuta srpskim pobunjenicima, krenula u napad na Hrvatsku, zbog čega je Županijski sud u Osijeku za njim raspisao tjeralicu zbog genocida, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ratnih zarobljenika, ranjenika i bolesnika.
Međutim, Adžić se nikad nije pojavio pred sudom, niti je odgovarao za svoje zločine. Nakon što ga je Slobodan Milošević poslao u mirovinu u veljači 1992., Adžić se povukao iz javnosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.