Novi predsjednik Srbije

Vučić pobijedio u prvom krugu: ‘Prvi potez? Sastanak s Plenkovićem, pričat ćemo o Agrokoru’

P. N.

Reuters

Reuters

Vučić je na konferenciji za novinare u sjedištu SNS-a izjavio kako je pobjeda čista kao suza i kako je dobio 12 posto više glasova nego svi ostali protukandidati zajedno. Uvjeti u kojima je pobijedio, tvrdi, bili su sve samo ne laki



“Dat ću sve od sebe da budem predsjednik svih građana ove zemlje. Nisam lagao u kampanji i borit ću se za sve građane, bez obzira podržavali me ili ne”, poručio je Aleksandar Vučić, u svojem prvom obraćanju nakon što je u prvom krugu slavio na predsjedničkim izborima u Srbiji.


Vučić, koji će u iduća dva mjeseca nastaviti raditi posao premijera, na izborima je osvojio 54,9 posto. Drugoplasirani je s 16,2 posto Saša Janković, a treći Luka Maksimović s 9,4 posto.


Vučić je na konferenciji za novinare u sjedištu SNS-a izjavio kako je pobjeda čista kao suza i kako je dobio 12 posto više glasova nego svi ostali protukandidati zajedno. Uvjeti u kojima je pobijedio, tvrdi, bili su sve samo ne laki.




– Srbija je jaka i bit će još jača, zaključio je Vučić, najavivši da će kao predsjednik biti oštar kritičar Vlade. 


Nije htio najaviti velike poteze nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti, kaže kako on radi – svaki dan. Borit će se, dodao je, za podizanje kreditnog rejtinga i stabilnost u regiji, a već sutra se nalazi u Mostaru s Andrejom Plenkovićem, s kojim će pričati o europskom putu Srbiji, ali i – Agrokoru.