Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Vježba ili stvarna prijetnja

VIŠE PRIJETNJI BOMBOM U Rostovu na Donu evakuirani barovi, restorani i hoteli

Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2018. u 7:15 2018-06-27T07:15:04+02:00

"Policijske snage obavile su sve potrebne provjere i nije pronađen nijedan opasni predmet", naglašava se u priopćenju. "Trenutno sva mjesta rade normalno". Policajac u hotelu Topos koji je evakuiran u utorak navečer, rekao je ranije da je ukupno 16 mjesta evakuirano širom grada ali da se radilo o vježbi

ROSTOv NA DONU Ruska policija objavila je rano u srijedu da je primila više prijetnji bombom u Rostovu na Donu, gradu u kojem se održavaju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, zbog čega su se širom grada morali evakuirati barovi, restorani i hoteli.

"Dana 26. lipnja policija je primila seriju telefonskih poziva o eksplozivnim napravama postavljenim na lokacijama u Rostovu na Donu", objavila je lokalna policija u priopćenju.

"Policijske snage obavile su sve potrebne provjere i nije pronađen nijedan opasni predmet", naglašava se u priopćenju. "Trenutno sva mjesta rade normalno".

Policajac u hotelu Topos koji je evakuiran u utorak navečer, rekao je ranije da je ukupno 16 mjesta evakuirano širom grada ali da se radilo o vježbi.

FIFA zasad nije komentirala slučaj. Samo je objavila da u hotelu Topos nije bilo planirano da odsjedne nijedna reprezentacija.

Rostov na Donu dosad je ugostio četiri utakmice Svjetskog prvenstva, uključivo onu odigranu u utorak navečer u kojoj je Hrvatska pobijedila Island s 2-1.

Taj se grad nalazi blizu ruske granice s istočnom Ukrajinom u kojoj se pobunjenici uz potporu Moskve bore protiv ukrajinskih snaga od 2014.

Blizina sukoba uzrokovala je zabrinutost uoči Svjetskog nogometnog prvenstva koje Moskva pak koristi, kako piše Reuters, da bi u svijet poslala sliku stabilnosti i snage.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze