Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.

Optužbe srbijanskog Komesarijata za izbjeglice: Tvrde da su se hrvatski policajci sadistički iživljavali nad maloljetnim migrantom

foto ilustracija: PIXSELL / Kristina Štedul Fabac
foto ilustracija: PIXSELL / Kristina Štedul Fabac
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2019. u 21:34 2019-08-31T21:34:19+02:00

Uz teške optužbe na račun hrvatskih pograničnih policajaca, koje iznosi Komesarijat za izbjeglice susjedne zemlje, upućen je i "apel međunarodnoj zajednici da svojim autoritetom pomogne da se zaustavi neljudsko ponašanje". Priopćenje o kojem je riječ najprije je objavila srbijanska agencija Fonet.

Komesarijat za izbjeglice Republike Srbije objavio je priopćenje u kojem tvrdi da su pripadnici hrvatske granične policije brutalno premlatili maloljetnog migranta iz Afganistana. Do premlaćivanja je, tvrdi se u priopćenju koje je objavila srbijanska ispostava televizije N1, došlo prilikom pokušaja prelaska granice između Srbije i Hrvatske, u kojem je sudjelovalo 16 migranata.

Komesarijat susjedne zemlje tvrdi da je šesnaestogodišnjak preživio tešku fizičku torturu, odnosno da je najprije izdvojen iz grupe migranata, nakon čega je, tvrdi se u priopćenju, "zatvoren u prostoriju u kojoj su ga tukla četiri pripadnika hrvatske granične policije".

Također, Komesarijat za izbjeglice Republike Srbije tvrdi da su mladića iz Afganistana granični policajci zatvorili u prostoriju, natjerali ga da se skine, a potom pustili vodu u kojoj je stajao, da bi kroz vodu puštali struju iz elektrošokera.

Uz ove teške optužbe, koje iznosi Komesarijat za izbjeglice susjedne zemlje, upućen je i "apel međunarodnoj zajednici da svojim autoritetom pomogne da se zaustavi neljudsko ponašanje". Priopćenje o kojem je riječ najprije je objavila srbijanska agencija Fonet.

U njemu se navodi i da je premlaćeni mladić "zadobio prijelom rebara s unutrašnjim krvarenjem, hematome na glavi te da je izgubio dosta krvi". Priopćenje je u srbijanskim medijima objavljeno danas iza 17.00 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.