Bivši hrvatski predsjednik razgovarao je nedavno s libijskim čelnikom

Mesić: Gadafi se prošli tjedan bio spreman povući ako napadi prestanu

Portal Novilist.hr

»Vlast u Tripoliju je pokušavala s tom porukom preko svih raspoloživih kanala doprijeti do ključnih zemalja«, stoji u Mesićevom priopćenju



Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tvrdi da je Moamer Gadafi bio spreman potpuno se povući iz javnog i političkog života, uz čvrsto obećanje da neće biti prepreka ni uvođenju višestranačkog sustava, ni reformama, ali uz uvjet da prethodno prestanu NATO napadi.


»Mogu također potvrditi da je vlast u Tripoliju pokušavala s tom porukom preko svih raspoloživih kanala doprijeti do zemalja koje su igrale ključnu ulogu u organiziranju i vođenju vojnih operacija u Libiji«, stoji u Mesićevom priopćenju.


Mesić se u ponedjeljak sastao s veleposlanicima Narodne Republike Kine, Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.




Mesić je izrazio zabrinutost zbog mogućeg razvoja zbivanja u Libiji, informirao o verbalnoj osobnoj poruci pukovnika Gadafija koju je primio prošloga tjedna, te predao veleposlanicima zabilješku o toj poruci«, stoji u priopćenju iz Mesićevog ureda.