LIJEČNIK IZ PAKLA Anesteziolog namjerno uzrokovao zastoj srca svojih pacijenata. Ubio ih je devet

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Dodao je kako je 47-godišnji Pechier osumnjičen za ubrizgavanje smrtonosnih doza kalijevog klorida ili anestetika u perfuzijske vrećice tijekom benignih operacija.Pechier je zanijekao bilo kakve zlouporabe



Anesteziolog u francuskom gradu Besanconu osumnjičen je za trovanje pacijenata tijekom operacija s ciljem uzrokovanja zastoja srca, nakon čega bi ih on herojski vraćao s ruba smrti, a tužiteljstvo tvrdi da u devet navrata nije uspio u svom naumu te da su ljudi umrli.


Istražni suci pronašli su dokaze koji povezuju liječnika Frederica Pechiera s 24 od 66 sumnjivih incidenata koji su se dogodili tijekom kirurških zahvata na klinici gdje je radio, izjavio je u četvrtak novinarima tužitelj u Besanconu Etienne Manteaux.


»Gospodin Pechier pojavljuje se kao zajednički nazivnik za te nesretne i ozbiljne događaje koji su čini se povezani s akutnim sukobom s drugim anesteziolozima ili kirurzima u klinici Saint-Vincent«, rekao je Manteaux.


Dodao je kako je 47-godišnji Pechier osumnjičen za ubrizgavanje smrtonosnih doza kalijevog klorida ili anestetika u perfuzijske vrećice tijekom benignih operacija.Pechier je zanijekao bilo kakve zlouporabe, no tužiteljstvo je zatražilo njegovo zadržavanje u pritvoru do suđenja, gdje bi se mogao suočiti s doživotnom zatvorskom kaznom. »Optužbe se oslanjaju na skup skladnih elemenata«, kazao je Manteaux, priznajući da se slučaj temelji na posrednim dokazima jer liječnik nije bio uhvaćen u činu.Pechier je bio »sveprisutan« u oživljavanjima pacijenata nakon sumnjivih otkazivanja srca i njegove kolege su zaključile da je bio začuđujuće brz u dijagnosticiranju predoziranja anestetikom, dodao je tužitelj.

Napominje da je Pechier bio jedini liječnik prisutan tijekom svih slučajeva u kojima su pronađeni tragovi otrova ili kada je dijagnosticirano predoziranje.


Incidenti su bili brojniji tijekom razdoblja »intenzivnog sukoba« između Pechiera i njegovih kolega, izvijestio je Manteaux.


Pechier je priznao kako su na klinici počinjena kaznena djela, ali je kazao kako nije odgovoran za njih, navodi tužitelj.


Pechierov odvjetnik Randall Schwerdorffer izjavio je novinarima da Pechier odbacuje sve optužbe protiv njega.


»Pozivamo svakoga da nam pokaže bilo koji dokaz«, poručio je Schwerdorffer.