Tragičan brodolom

28 poginulih i 270 nestalih u sudaru trajekta i teretnog broda na Filipinima

Hina

Trajekt Thomas Aquinas prevozio je 870 putnika i članova posade kad je potonuo u manje od sat vremena u noći s petka na subotu u vodama luke Cebu u središnjem dijelu Filipina, a 572 ih je spašeno, istaknuo je glasnogovornik obalne straže kontraadmiral Luis Tuason



Trajekt Thomas Aquinas prevozio je 870 putnika i članova posade kad je potonuo u manje od sat vremena u noći s petka na subotu u vodama luke Cebu u središnjem dijelu Filipina, a 572 ih je spašeno, istaknuo je glasnogovornik obalne straže kontraadmiral Luis Tuason.


U subotu su helikopteri i spasilački brodovi pokušali izvući preživjele u vodama Cebua, drugog grada Filipina.


Moguće je da su neke nestale osobe pokupili ribarski brodovi koji su se pridružili spašavanju, objasnio je na radiju kontraadmiral Tuason.




Do sudara je došlo po mirnom moru, noću, na udaljenosti od dva do tri kilometra od luke Cebu, po podacima vlasti. Trajekt koji je prevozio i vozila brzo je potonuo nakon sudara, kako je izvijestila obalna straža.


Zapovjednik obalne straže Cebua Weniel Azcuna istaknuo je novinarima da teretni brod Sulpicio Express7 s 36 članova posade nije potonuo.