Na površini od 1.200 kvadrata

Žure da ”uhvate” sezonu montaža guma: Vulkal u rujnu otvara centar na Kukuljanovu

Sanja Gašpert

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



Vulkal d.o.o. dugi je niz godina vodeća tvrtka u Republici Hrvatskoj u svojoj djelatnosti. Ovlašteni je uvoznik i distributer poznatih svjetskih proizvođača guma, kao i čeličnih naplataka za putnička i teretna vozila. Tvrtka Vulkal d.o.o. ima vlastiti, dostavni vozni park s 48 voznih jedinica za svakodnevnu distribuciju robe kupcima na cijelom području Republike Hrvatske. Raspolaže s osam vlastitih prodajno-servisnih centara, tri u Zagrebu te po jedan u Velikoj Gorici, Mavrincima, Osijeku, Stankovcima i Zadru, s dnevnim kapacitetom od oko 1200 putničkih i dostavnih vozila te 50 teretnih i autobusa.


Otvorenje novog poslovnog prostora na bakarskom području pozdravlja i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.


– Otvorenje svakog novog poslovnog prostora za nas je uspjeh, posebice zbog činjenice da svaki od tih objekata otvara nova radna mjesta. U Industrijskoj zoni na Kukuljanovu završeno je ili u fazi pripreme pred početak gradnje 18 velikih investicija. Otvoren je Rijekatank, u izgradnji je Vulkal, pred dobivanjem građevinske dozvole je Kimi Commerce, Adria čelik kreće u izgradnju proizvodnog pogona, Feroterm je pred završetkom izgradnje novog objekta, Vargon je izgradio novu halu, GP Krk rekonstruira postojeću betonaru. Ove je godine završen i poslovni objekt Plinacroa.



Vulkal u svojim poslovnicama ima i hotele za gume u kojima vlasnici vozila nakon izmjene mogu pohraniti vansezonske gume do iduće montaže.




– U osam naših centara imamo više od 75 tisuća guma na čuvanju. Cijene se kreću od 110 do 130 kuna za sve četiri gume. Mislim da je to povoljno, posebice s obzirom na činjenicu da mnogi vlasnici vozila nemaju kamo s gumama do sljedeće montaže, ne moraju tražiti konobe ili garaže gdje da ih pohrane. Ovako to mogu učiniti u našim hotelima za gume, gdje mi gume čuvamo do sljedeće montaže, peremo ih i kada vlasnik dođe po njih montaža je gotova za pet do šest minuta, kaže Kalečak.



Tu ne trebamo zaboraviti i skorašnji početak realizacije ogromnog projekta Luke Rijeka za širenje skladišnih kapaciteta na terminalu Škrljevo, vrijedan čak 340 milijuna kuna. Tu je i trgovački lanac Plodine koji na površini od 45.000 četvornih metara planira sagraditi logističko-distributivni centar. Na Kukuljanovo stiže i Hrvatska pošta koja na 10.000 četvornih metara zemljišta ima namjeru izgraditi poslovnu građevinu, kaže Klarić, dodajući da su Grad Bakar i Industrijska zona Bakar u pregovorima i s većim brojem drugih investitora, a interes za ulazak iskazuju i investitori iz inozemstva, poglavito iz Italije, ali i Turske i Kine.


Klarić ističe da je na području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu u proteklom razdoblju odrađen golem posao, posebice kod uređenja komunalne infrastrukture, čiji se rezultati sada jasno vide. Uvjeren je da će do kraja ovog mandata aktualna vlast ispuniti obećanje dano biračima o otvaranju tisuću novih radnih mjesta u četiri godine. Inače, trenutno u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu posluje 155 subjekata, u kojima radi oko 3.500 zaposlenih.