U Primorsko-goranskoj županiji više od 19 tisuća školaraca

Završili ljetni praznici, počela nova školska godina

Andrej Petrak

Radost i uzbuđenje zbog prvog susreta sa školskim klupama prevladavala je na licima više od 2.200 prvašića koji su po prvi put ušli u jednu od 58 županijskih osnovnih škola



RIJEKA Zvukom školskih zvona, što su se u ponedjeljak oglasila u svim primorsko-goranskim osnovnim i srednjim školama, označen je kraj gotovo tromjesečnih ljetnih praznika i početak novih školskih obveza za više od 19 tisuća školaraca svih uzrasta.


 I dok je među onim starijima vjerojatno bilo učenika koji su povratak u školu dočekali ravnodušno, radost i uzbuđenje zbog prvog susreta sa školskim klupama prevladavala je na licima više od 2.200 prvašića koji su po prvi put ušli u jednu od 58 županijskih osnovnih škola.





No, ništa manje uzbudljivo nije bilo ni za 750 učenika najveće riječke Osnovne škole Srdoči, koji će zbog nadogradnje matične ustanove sa sedam novih učionica, cijelo prvo polugodište provesti na tri različite lokacije u gradu.


Prvašići su smještaj našli u župnom uredu na Srdočima, dok su učenici drugih i trećih razreda raspoređeni u OŠ Zamet, a oni od četvrtog do osmog razreda u OŠ Nikola Tesla.


   – Lijepo nam je ovdje, ali najljepše je kod kuće, gotovo je jednoglasna ocjena oko 250 učenika jutarnje smjene srdočke škole, koji su prvi put uselili u OŠ Nikola Tesla.