Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2
Sutra: 8° 8° 2
20. ožujka 2019.
Konferencija u Opatiji

Započeo 41. MIPRO Gospodarstvo i obrazovanje u prvom planu

Jadranko Novak / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Jadranko Novak / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2018. u 21:49 2018-05-21T21:49:17+02:00

U Opatiji je započeo međunarodni znanstveno -  stručni ICT skup u kojem će do petka sudjelovati 1200 sudionika sa svih kontinenata

Na ovogodišnjem MIPRO-u u Opatiji ICT stručnjaci i znanstvenici uz prezentaciju 350 radova imat će i priliku sudjelovati na okruglim stolovima  s temama vezanim za  uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, a bit će riječi i o procesno-industrijskoj ICT tehnologiji.

Središnja tema konferencije bit će u srijedu 23. svibnja, na »Danu gospodarstvenika«, gdje će vodeći  gospodarstvenici i predstavnici Vlade razgovarati o obrazovanju stručnjaka u vremenu koje je puno neizvjesnosti zbog dinamičnog razvoja tehnologije.

 
Predstavljajući MIPRO 2018, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić,  napomenuo je dobru suradnju Grada Rijeke  i MIPRO-a  koji  dijele isti cilj, a to je poboljšanje društva razvojem znanja i tehnologije, što je prepoznao i Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća te gradonačelnik, koji su Udrugu MIPRO predložili za Zlatnu plaketu »Grb Grada Rijeke«.

Potpredsjednik MIPRO-a Jadranko Novak govoreći o temi »Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo«, napomenuo je 40 godina tradicije udruge MIPRO-a koja je nastala u Rijeci i postala zaštitni brend Rijeke kada jer riječ o širenju znanja o ICT struci,  koje se ove godine nastavlja suradnjom s Gradom Rijekom i edukacijom  iz područja informatičkih znanja za nastavnike Osnovnih škola iz Rijeke.

Marina Peranić Ševeljević iz gradskog Odjela za školstvo i odgoj naglasila je značaj  informatičke pismenosti,  te istaknula kako će  nastavnici svoje stečeno znanje moći primijeniti u učionicama, a to je važno jer od iduće školske godine kreće modernizirani informatički program za učenike Osnovnih škola u Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka