Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
23. siječnja 2020.
Projekt LO.PA.Z. PLUS

Započela edukacija za nezaposlene 'Korištenje računala' i 'Produkcija u kulturi'

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2018. u 20:00 2018-10-09T20:00:58+02:00

Očekuje se da će 145 osoba biti sudionikom postavljenih aktivnosti projekta od kojih će 85 biti stručnije, kompetentnije i obučenije osobe ranjivih skupina za tržište rada

RIJEKA Započela je edukacija za nezaposlene u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS koji je odobren iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od dva milijuna kuna, a trenutno se provode edukacije Korištenje računala i Produkciju u kulturi, dok će uskoro biti raspisani i upisi u EBC L – B razine (međunarodni certifikat za poslovne kompetencije).

Riječ je o projektu čiji je korisnik Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., a partneri su Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Centar tehničke kulture Rijeka, Općina Viškovo, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Obrtnička komora PGŽ-e i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka. Edukacija Korištenje računala traje 40 školskih sati te se održava u Centru tehničke kulture.

Projektni partneri, kao članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije, zajedno su osmislili inovativne lokalne inicijative kako bi doprinijele povećanju zapošljavanja ranjivih skupina na tržištu rada, a usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima.

Osim edukativnih programa, u cilju efikasnijeg i boljeg usmjeravanja potreba za zapošljavanje, tijekom provedbe projekta izradit će se korisni materijali koji će se usmjeriti svim ciljnim skupinama kao što su program poticanja poduzetništva u Primorsko-goranskoj županiji, analiza deficitarnih zanimanja u Primorsko-goranskoj županiji, razvoj alata za praćenje potreba kadrova u IT sektoru te stvoriti koaliciju za razvoj digitalnih znanja i vještina.

Očekuje se da će 145 osoba biti sudionikom postavljenih aktivnosti projekta od kojih će 85 biti stručnije, kompetentnije i obučenije osobe ranjivih skupina za tržište rada.

Među njima 40 sudionika će pokrenuti vlastito poslovanje putem samozapošljavanja, a 20 njih će se zaposliti. Također, 60 osnaženih predstavnika i zaposlenika članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje PGŽ-e osigurat će njegovo održivo funkcioniranje, a projekt traje do studenog 2020. godine. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.