Hajka na kućne ljubimce

Zametom operira trovač pasa: Peti otrovani ljubimac u nekoliko mjeseci

Ljiljana Hlača

Pas je uvijek bio na povodcu, a šetnja predvečer u subotu ispred zgrada u Hegedušićevoj, završila je kobno. Odmah poslije šetnje počeo je cviliti i gubiti ravnotežu, kaže šokirani vlasnik



RIJEKA » Bingo je peti pas koji je otrovan u posljednih nekoliko mjeseci na području Zameta, odnosno Hegedušićeve ulice, ukazuje na problem E. K. (podaci poznati redakciji), koji je ove nedjelje na taj način ostao bez svojeg ljubimca.


   – Bingo je uginuo u teškim mukama – kako nam je rekao veterinar – od unutarnjeg krvarenja. Nije mu bilo spasa, priča nam dalje naš sugovornik koji je još uvijek u šoku od događaja. Pas je uvijek bio na povodcu, a šetnja predvečer u subotu ispred zgrada u Hegedušićevoj, završila je kobno. – Odmah poslije šetnje počeo je cviliti i gubiti ravnotežu. Moram priznati da nismo znali zapravo što se događa jer nemamo iskustva s time… sve dok nam nije veterinar u HOP -u (Škurinje) nije rekao u nedjelju ujutro da je riječ o trovanju, kaže E. K., koji je tek kasnije, po događaju saznao da njegov Bingo nije jedini uginuo zbog otrova. Već čak pet pasa iz ovog kvarta otrovano je od svibnja ove godine pa sve do danas.


   – Nakon tog događaja pronašao sam komade sasušenog mesa kod kontejnera blizu zgrada te sam ih odlučio uslikati. Moj je pas zasigurno pojeo nešto takvog tipa, a što je prethodno bilo otrovano, dodaje E. K., pokazujući nam fotografije s mesom. Slučaj je prijavljen policiji, ali ne očekuje neke rezultate.




   – Iako vlasnici otrovanih pasa iz našeg kvarta sumnjaju u određenog susjeda, sve je to teško dokazivo. Teško je utvrditi i o kojem je otrovu riječ. Budući da se radi o složenim postupcima, procedurama. Jedino mi preostaje da apeliram na građane koji imaju ljubimce, a žive u ovoj i okolnim ulicama, da pripaze na svoje životinje. A to vrijedi i za roditelje s malom djecom budući da na ovom području ima parkova i dosta zelenih površina, poručio je vlasnik otrovanog psa.