Gradska knjižnica Rijeka

Zabavne radionice u Striboru: Popularni program “Pssst… priča” slavi deseti rođendan

Ljiljana Hlača

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA Psst… priča – najpopularniji obiteljski program Gradske knjižnice Rijeka, slavi svoj deseti rođendan, a za tu prigodu pripremljena su dva specijalna događaja – dvije zanimljive radionice za mališane i njihove roditelje, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare. Prva radionica pod nazivom »Bolnica za medvjediće« održat će se u subotu, 17. prosinca s početkom u 11 sati u Dječjem odjelu Stribor, a druga radionica sljedećeg petka, 23. prosinca u 16.30 sati, također u Striboru.


Kako je navedeno, »Bolnica za medvjediće«, riječ je o međunarodnom programu EMSA Europe, namijenjena je djeci predškolske dobi u okviru koje studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci kroz priču i igru promiču zdravlje i prevenciju bolesti.


Cilj ovakvih susreta je najmlađima umanjiti strah od odlaska liječniku, približiti im bolničko okruženje, educirati ih o primjerenom ponašanju pri posjetu doktoru i približiti im osnove higijene. Tako se djeca odgajaju da kada odrastu redovito i bez straha odlaze liječniku na preventivne preglede, što mnogi odrasli ne čine, zbog nekih svojih strahova ili neugodnih iskustava iz dječjih dana.




Na drugoj radionici koja se održava pred same blagdane roditelji će i njihovi mališani u suradnji s voditeljicama riječkog kreativnog ateljea za neformalno učenje likovnih tehnika – ArtMašina imati priliku slušati priče i izrađivati ukrase u obliku vilenjaka te malih Djeda Mrazića. Radionice su besplatne, te nije potrebna prethodna najava.


Sponzor ovih događaja je INA, a ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković rekao je da program koji tako dugo traje ne samo da ima određenu tradiciju, već ima i određenu vrijednost, a ta vrijednost je rezultat dobre suradnje i predanog rada kako djelatnika knjižnice, raznih volontera, tako i sponzora, ali i medija.