Nastup pionira rocka

Walter Neugebauer s ”Cadillacom” oživio atmosferu s Nafte

Ico Mikuličić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Tražilo se mjesto više na Botelu Marina gdje su Neugebauer i njegovi »dečki« podsjetili publiku na rock zvuk šezdesetih i sedamdesetih



RIJEKA » Ča je ovo, još nisu ni počeli puštati, a već se nemože uć’. Pa tako ni bilo ni nekad na Nafti kad su svirali najpozantiji bendovi. Ča se djele dolari da je ovakva navala, žalio se jedan od posjetitelja koji je morao čekati za ulazak na koncert i plesnjak. 


   Samo pola sata nakon što su jučer posjetitelji počeli ulaziti Botel Marina je jučer bio prepun. Ponovno su morali primjeniti nepopularnu mjeru i zatvoriti ulaz zbog prekrcanosti pa je dosta potencijalnih posjetitelja moralo ispred broda čekati da netko izađe kako bi ušli na novi u nizu koncerta koje svakih 15 dana na tom brodu organiziraju riječki rockeri iz Udruge LP Rock i na koje dolazi sve veći broj Riječana. Svi su oduševljeni ovom riječkom pričom koju je pokrenula grupa muzičara iz sedamdesetih na čelu sa Sašom Sablićem. No nisu samo Riječani zadovolni… 


   – Ovo je fantastična priča koju moraju svi podržati. Ova druženja i plesnjak s prekrasnim posjetiteljima koji uživaju u svakom tonu i svakoj grupi plešući kao u neka stara dobra vremena pravi su biser i osvježenje hrvatske rock scene – priča Walter Neno Neugebauer jedan od pionira hrvatskog rocka koji je jučer sa svojim bandom The Cadillac kao gost nastupio na večeri riječke udruge LP Rocka koji štuju muziku s kraja šezdesetih i sedamdesetih. »Dečki« koji su nekad bili članovi mnogih poznatih bandova kao što su Bezimeni, Zlatni akordi i Crveni koralji i drugi oduševili su posjetitelje zajedno s riječkim bandovima. 


   – Možete biti ponosni na to što rade Rijeka i njeni ljubitelji rocka. Predsjednik sam udruge zagrebačkih rockera, ali jedan milijunski grad kao što je Zagreb ovo još nije uspio pokrenuti. Vi ste nam uzor. Nadam se da ćemo uskoro i mi imati nešto slično dodaje Neno. Kaže da zna da se nešto slično pokušava pokrenuti i u Puli. Oduševljen je riječkom pričom i kaže da će i kad god budem pozvan rado doći u Rijeku, a dovest ću i još neke zagrebačke bandove i ljude koji su nekad žarili i palili rock scenom.    Nedavno su na tim koncertima vrlo uspješno gostovali dečki iz nekadašnjih vrlo popularnih koparskih Kamelona.

A kako saznajemo uskoro bi trebali gostovati i bandovi pod imenom Rolling stones cover band iz Rijeke, Grešnici i Stari« iz Zagreba, Lavine iz Osijeka i drugi koji pod novim imenima okupljaju niz nekad jako popularnih i poznatih muzičara, ali u goste pozivaju i mlade snage pa su na tim druženjima oduševile i ženske grupe Yamas i Pinky and the brain.