Ko je najbolji? Šujaaaaaa!

VATRENO I U DRAŽICAMA Grobničani dočekali svog ruskog junaka Mladena Pilčića

Marko Cvijanović

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



DRAŽICE Doček u Zagrebu. Doček u Splitu. Doček u Zadru. Doček u Varaždinu… E, pa večeras se doček dogodio i u… Dražicama! Malo mjesto u srcu Grobinštine dočekalo je svoga ruskoga junaka Mladena Pilčića, »Šuju« i »Pileta«, ekonoma hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Mundijalu ispisala povijest osvajanjem srebrne medalje. Otkucalo je točno 20 sati kad je domaćin Damir Keser najavio dolazak, a »Šujini« Dražičani i Grobničani napravili špalir… Ostalo je povijest. S razglasa su potekli stihovi »Najlakše je kad pitaju me…«, a niz »Šujino« lice suze radosnice. I neka su. Neopisivo! Kao što i pjesma kaže… ‘Ko je najbolji? Šujaaaaa! ‘Ko je najbolji? Šujaaaaa!



Neodoljivi šarm


Kako su samo ponosni bili supruga Karmela, sin Dražen i kći Kristina, unučica Victoria, nevjesta Tina, brat Saša…, ali i njegovi vjerni Dražičani, koji nisu željeli propustiti priliku proslaviti veliko srebro koje se ponosno njihalo oko »Šujina« vrata i zveckalo o francusku broncu… Dvije medalje. Jedna do druge. Bronca i srebro. Od Francuske 1998. do Rusije 2018. Jedan je »Šuja«! Jedan jedini. U očima Dražičana, a zapravo jedan od samo osmorice koji se mogu podičiti dvjema medaljama hrvatskoga nogometa. Dakle, Mladen Pilčić, Davor Šuker, Dražen Ladić, Boris Nemec, Marijan Mrmić, Zorislav Srebrić, Bojan Radanović i Zoran Cvrk. »Šuja« u odabranom društvu. Samo… Nije »Šuja« od onih koji pate od glamura. On je i večeras, dok se spremao na doček, brinuo o tome ima li sve to smisla… Naravno da ima, »Pile«. Ako je netko zaslužio ovakav doček… – Hvala vam, dragi moji Grobničani! Nemojte mi zamirit ako mi izleti ka reč ča se vami ne pjaža. Znan ja da vi volite da se poveda grobnički, jer meni pobigne nešto po književni… U Zagrebu sam doživio nešto fenomenalno, ali ovo… Ovo je vrednije od ove medalje i onoga što sam doživio u Zagrebu. Hvala vam na tome! Ča da još rečen? Ajmo jist i pit! – kazao je Pilčić.


Ponos Grobinštine


Tipični »Pile«. Jedan od nas. I njih. Njegovih Grobničana. Nije večeras na »trgu mlikarice« bilo ni približno svijeta kao u ponedjeljak u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića, ali… Bili oni koji su trebali biti. Oni koje je već davno osvojio svojim neodovljivim šarmom, iskrenošću, spontanošću. Posebnim smislom za humor. I rimu. Nije zakazao ni sinoć: “»Dobro je da na trgu mlikarice ima i puno dice…«A dječica su se silno željela fotografirati s tom povijesnom srebrnom medaljom. I naravno da im je »Šuja« ispunio želju. I ne samo njima. Sa »Šujom« su »milenijsku fotografiju« napravili i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, svećenik Ivan Milardović, nekadašnji golgeter »Rijeke« Ahmad Sharbini… Ma, nije sinoć bilo u Dražicama onoga tko nije htio »selfie« sa »Šujom«. Na ponos cijele Grobinštine. ‘Ko je najbolji? Šujaaaaaa!…