Gotova prva faza uređenja

Učenici Osnovne škole Brajda nakon Uskrsa u obnovljenoj školskoj sportskoj dvorani

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Dvorana OŠ Srdoči mogla bi biti spremna za korištenje sredinom travnja



Nakon proljetnih praznika, učenici Osnovne škole Brajda ponovo će nastavu tjelesnog odgoja moći odrađivati u školskoj sportskoj dvorani na kojoj je okončana prva faza sanacije. Od kraja listopada prošle godine učenici te škole nastavu tjelesnog odgoja odrađivali su u Sportsko-rekreacijskom centru Belveder, a za to vrijeme u njihovu je dvoranu uloženo 990 tisuća kuna.


Radovi su obuhvaćali zamjenu krovnog pokrova, točnije salonitnih ploča, novim termoizolacijskim sendvič-panelima, kao i zamjenu fasadne obloge dvorane, a zahvaljujući sanaciji povećala se i energetska učinkovitost dvorane. Dio radova odnosio se i na anuliranje skrivenog žljeba i izbacivanje visećeg oluka i vanjskih vertikala odvodnje na fasadu građevine, postavu nove aluminijske bravarije, izradu nove gromobranske instalacije, sanaciju oborinske kanalizacije u okolišu građevine te uređenje okoliša dvorane. Druga se faza uređenja dvorane planira izvesti nakon završetka ove školske godine, a obuhvatit će djelomično uređenje unutrašnjosti dvorane.  

  Istovremeno sa sanacijom dvorane OŠ Brajda, krenula je i sanacija sportske dvorane Osnovne škole Srdoči, no iako je predviđeni rok za adaptaciju obe dvorane bio 90 dana te je već istekao, radovi na dvorani još uvijek nisu okončani. Navodeći kako bi prema posljednjim informacijama koje ima dvorana mogla biti spremna za korištenje sredinom travnja, ravnatelj OŠ Srdoči Ivan Vukić kaže kako je adaptacija dvorane za vrijeme školske godine srdočkoj školi donijela niz organizacijskih problema iz razloga što u blizini škola ne postoji alternativan sportski prostor. 


  – Sada kada je zagrijalo još se nekako snalazimo, jer nastavu možemo održati na igralištu, međutim po zimi nam je bilo prilično teško i svakako smo organizirali nastavu. Tjelesni se radio čak i u holu škole, a nerijetko smo držali i teorijsku nastavu u razredima – kaže Vukić. 




  U rekonstrukciju srdočke sportske dvorane ukupno će se uložiti 1,5 milijuna kuna, a sanirat će se krov, fasada, vanjska bravarija, elektroinstalacije, dio strojarskih instalacija te će se djelomično urediti interijer.