Najokrutnije mučenje životinja

UŽAS U RIJECI Mladić na Trsatu slučajno otkrio zastrašujuće mjesto: Ne mogu spavati. Bolje da to nisam vidio

P. N.

foto: facebook/Vis Vitalis

foto: facebook/Vis Vitalis

Reakcija službi ugodno nas je iznenadila. Policajci su odmah zvali svoju ekipu za očevid, a cijelog dana u stalnom smo kontaktu s veterinarskom službom i komunalnim redarom. Svi su zaista odradili svoj posao. Svaka im čast na brzoj reakciji – kaže Diana Primožić Kukuruzović



Riječka Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis objavila je na svom facebook profilu zastrašujuće fotografije, na kojima se mogu vidjeti mrtvi psi kraj svojih kućica, po svemu sudeći u kavezima ostavljeni da uginu od gladi i žeđi. Točnije, fotografije su prenesene s profila Riječanke Diane Primožić Kukuruzović, također prijateljice životinja, koja je u opisu monstruoznih prizora – pod naslovom “Užas u Rijeci. Valjda neće proći nekažnjeno!” – napisala:


“Zgrožena sam. Ono što sam u inbox dobila je takvo neviđeno zlostavljanje da mislim da noćas ni spavati neću. Ovih se dana grozne stvari samo gomilaju. Mlad čovjek koji je užas vidio je izvan sebe.


Sutra ujutro detaljnije. Policiju i veterinarsku inspekciju sam kontaktirala, ujutro akcija. Užas. Hvala mladom dečku koji ne okreće glavu od patnje životinja. Zakon o zaštiti životinja je na snazi i dobar. Evo razloga za primjenu. 06:30 Nevrijeme razvaljuje, po mraku i nevremenu ne možemo napraviti što trebamo. U 14:30 krećemo i objaviti ćemo slike prije nego li nam to zbog istrage zabrane.”





Na četiri fotografije koje je objavila vide se mrtvi psi, koji su sudeći po izgledu lešina uginuli najmanje prije mjesec dana, a jedan od njih uginuo je zarobljen u svom nevelikom kavezu.


Prizori su razbjesnili riječke prijatelje životinja, koji u komentarima osuđuju nečovjeka koji je prepustio pse dugom i teškom umiranju od gladi i žeđi te traže da policija otkrije tko je za to odgovoran.


– Reakcija službi ugodno nas je iznenadila. Policajci su odmah zvali svoju ekipu za očevid, a cijelog dana u stalnom smo kontaktu s veterinarskom službom i komunalnim redarom. Svi su zaista odradili svoj posao. Za zlostavljanje životinja s ovakvom posljedicom prema novom zakonu zapriječene su kazne zatvora. Vjerujemo da je i novi zakon utjecao na reakciju službi. Ranije smo se često znali natezati s njima kad bi im dojavili za slične slučajeve, ali ovog puta, svaka im čast na brzoj reakciji – kaže Diana Primožić Kukuruzović.Iako psi nisu bili čipirani, prema neslužbenim informacijama policija je već doznala tko je vlasnik koji je prepustio ove životinje dugom i teškom umiranju od gladi i žeđi.



Sudeći prema komentarima koje pod objavljenim fotografijama ostavljaju prijatelji životinja, zastrašujući prizori snimljeni su na Trsatu.


U komentarima pod fotografijama oglasio se stanoviti Marko Zdrilić, mladić koji je, kako navodi, otkrio mjesto strave.



– Na žalost, danas sam naišao na to, ja sam taj koji je to vidio i žao mi je da sam to vidio, jer sam u velikom šoku i neću moći spavati. Nadam se da sam pomogao i da osoba neće proći nekažnjeno, napisao je on.


U narednim danima zasigurno će se o slučaju znati više, jer bez sumnje ovakvo zlostavljanje životinja, odnosno okrutno ubojstvo, neće proći bez policijske istrage.


Aktivisti tvrde da su se raspitivali kod susjeda na Trsatu, ali nitko im nije znao reći čiji su to psi, odnosno tko ih je ostavio da uginu najstrašnijom smrću.