Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
20. ožujka 2019.
Sportska manifestacija

U subotu Grobnički maškarani autorally

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2017. u 17:21 2017-02-17T17:21:42+01:00

Stiglo tridesetak prijava iz zemlje i inozemstva

ČAVLE Udruga Čavjanske maškare i Automotodrom Grobnik, u suradnji s turističkim zajednicama Čavle i Jelenje, organiziraju u subotu, 18. veljače 3. Međunarodni Grobnički maškarani autorally, koji će biti održan na području dviju grobničkih općina – Čavala i Jelenja. Tim je povodom jučer održana konferencija za novinare na kojoj je rečeno kako je do sada stiglo tridesetak prijava za ovu sportsku manifestaciju, među njima i prijave iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a postoji interes i iz Austrije.

– Autosport uvijek je zauzimao važno mjesto na Grobnišćini, a tome će zasigurno pridonijeti i ova manifestacija. Ovogodišnji rally starta u subotu u 12 sati u centru Čavala, slijedi prvi ispit spretnosti u 13 sati u centru Dražica, revijalni krug po Automotodromu Grobnik u 14 sati, drugi ispit spretnosti u Čavlima u 15.30 sati te podjela nagrada najuspješnijima u 17 sati u Čavlima, gdje će biti i cilj.

Podsjećamo kako vozila za sudjelovanje u rallyju trebaju biti registrirana i osigurana, a vozači, naravno, trijezni. Prijave su još uvijek u tijeku, a zainteresirani se mogu prijaviti i na e-mail mag.grobnik@gmail.com, kao i na sam dan održavanja od 9 do 11 sati u Čavlima, kazao je predsjednik Čavjanskih maškara Goran Mavrinac, dodajući kako se u konačnici očekuje sudjelovanje pedesetak automobila s više od 200 sudionika.

Novinarima se obratio i direktor Automotodroma Grobnik Igor Eškinja, koji je kazao kako je Autoklub Kvarner od početka uključen u manifestaciju s ciljem povezivanja svih rallyja na ovom području kao prepoznatljive manifestacije.
– Dio događanja održat će se i na našem automotodromu, u godini koja je za nas izuzetno važna jer, prvi put nakon 39 godina u srpnju slijedi asfaltiranje piste. Inače, sezona na automotodromu je već počela, jer je lijepo vrijeme dovelo prve vozače – kazao je Eškinja.

Predstavnici turističkih zajednica Čavle i Jelenje, Ivan Salamon i Matea Jagičić, istaknuli su kako obje turističke zajednice podržavaju ovu manifestaciju koja je jedna od nekoliko na čijoj organizaciji zajedno sudjeluju, među kojima su istaknuli i smotru zvončara Grobnišćina zvoni te Festival palente i sira.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka