Novi prodajno-servisni centar

U Vulkalu u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu posao našlo dvanaest ljudi

Sanja Gašpert

Skladište za tisuću komada guma / Foto R. BRMALJ

Skladište za tisuću komada guma / Foto R. BRMALJ

Centar na Kukuljanovu podijeljen u tri dijela – tri radna mjesta za montažu kamiona i autobusa te skladište, hotel za gume te skladište guma za putnička i gospodarska vozila od 15.000 komada 



BAKAR Vulkal, ovlašteni uvoznik i distributer poznatih svjetskih proizvođača guma, kao i čeličnih naplataka za putnička i teretna vozila, otvorio je na prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu novi, deveti po redu prodajno-servisni centar u Hrvatskoj, u kojem je zaposleno dvanaest novih djelatnika s riječkog područja.


– Prije točno 68 dana iskopali smo prvu rupu na ovoj parceli, a direktor GP Krk Josip Purić obećao je da će objekt biti izgrađen u zadanom roku. Ta su obećanja ispunjenja i ponosan sam što upravo danas otvaramo ovaj centar, koji je podijeljen u tri dijela – tri radna mjesta za montažu kamiona i autobusa te skladište od tisuću komada guma za ta ista vozila, hotel za gume kapaciteta za tri tisuće automobila s mogućnošću montaže osamdesetak vozila u jednom danu te skladište guma za putnička i gospodarska vozila od 15.000 komada za svakodnevnu isporuku na području Primorsko-goranske županije, dijelove Ličko-senjske i Istarske županije. Ovdje ćemo biti na usluzi cijeloj Industrijskoj zoni, gradu Bakru i, naravno, svim mjestima i gradovima u okolici, kazao je direktor Vulkala Željko Kalečak.



Prvi hotel za gume


Vulkal je osnovan 1991. godine iz dotadašnje vulkanizerske radnje današnjeg direktora Željka Kalečaka, a tvrtka je s tadašnjih sedam, porasla na današnjih čak 245 zaposlenih i godišnjim prihodom od više od 300 milijuna kuna. Vulkal je prvi u Hrvatskoj prije sedamnaest godina otvorio hotel za gume, u kojem je danas pohranjeno 75 tisuća guma za 18.700 vozila.





Prigodnim riječima nazočnima se, u ime Primorsko-goranske županije, obratio zamjenik župana Marko Boras-Mandić, koji je novom centru i njezinim djelatnicima zaželio puno uspjeha u radu te istaknuo kako je centar otvoren na prostoru gdje se gume često mijenjaju. Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić kazao je kako je prije dvije i pol godine na tom prostoru bila vrtača s brdom.


– Sve je to trebalo pripremiti za centre koji, poput ovog koji danas otvaramo, donose razvoj i nova radna mjesta. Stoga ponosom mogu reći kako je djelić Grada Bakra u svemu ovome. Inače, Industrijska zona Bakar je najbolja formula za investitore. Spremno je više od 260 tisuća »kvadrata« s kompletnom infrastrukturom za nove investitore. U Hrvatskoj nam treba hrabrost, vizija i volja, a upravo Vulkal ovim svojim centrom to pokazuje, istaknuo je Klarić.


Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher je kazao kako je otvorenje ovakvog objekta u ova krizna vremena veliki uspjeh. HGK podržava svaki razvoj i rast, a otvorenje ovog centra i oporavak auto industrije u posljednje dvije godine daje nadu u oporavak. Sa svojom ponudom proizvoda i usluga Vulkal zasigurno spada u red svjetskih servisa, kazao je Zaher.