Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
23. ožujka 2019.
Pokazali humanost

U Gradu Rijeci potvrdili: Razmatra se nagrađivanje za hrabrost i požrtvovnost radnika Lopače

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2018. u 12:24 2018-08-22T12:24:06+02:00

Činjenica je da svi koji su u tome sudjelovali zaslužuju nagrade jer su pokazali maksimalnu požrtvovnost i hrabrost. Bez zaposlenika Lopače i vatrogasaca posljedice ovog požara bile bi puno gore i na tome smo im svi zahvalni – poručio je Obersnel

Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, osnivača Psihijatrijske bolnice Lopača, također kaže da prije konkretne procjene štete koju je prouzročio požar, treba pričekati zapisnik i procjenu štete od osiguravajuće kuće.

– Pored toga, trebat će napraviti i procjenu statike kako bi se otklonila mogućnost daljnjih oštećenja. Kad sve to bude obavljeno krenut će se u sanaciju – kaže Obersnel.

Posljednji put prije požara, Lopača se našla u medijima zbog ozbiljnog nedostatka kadra, posebno onog srednjeg, koji zbog malih plaća odlazi u druge ustanove, prvenstveno u KBC Rijeka.

– Lopača po brojnosti kadra nije ni bolja, ni lošija od ostalih ustanova, no fluktuacija kadra je velika. Ovaj smo mjesec definirali usklađivanje plaća u Lopači s kolektivnim ugovorom u zdravstvu te će zaposleni u Lopači sada imati plaće jednake kao i zaposleni u drugim zdravstvenim ustanovama – dodaje Obersnel.

Zaposleni u bolnici u Lopači imali su plaće manje od kolega zaposlenih u drugim ustanovama, budući da je Grad Rijeka – inače jedini grad-osnivač zdravstvene ustanove u Hrvatskoj – nekoliko puta unatrag desetak godina smanjivao plaće svojih zaposlenika pa se to odnosilo i na kadar bolnice u Lopači.

Na pitanje zaslužuju li zaposlenici bolnice koji su sudjelovali u dramatičnoj i rizičnoj akciji spašavanja iz požara prošlog petka neku vrstu priznanja i nagrade, Obersnel kaže kako će Grad Rijeka razmotriti pitanje njihovog nagrađivanja.

– Činjenica je da svi koji su u tome sudjelovali zaslužuju nagrade jer su pokazali maksimalnu požrtvovnost i hrabrost. Bez zaposlenika Lopače i vatrogasaca posljedice ovog požara bile bi puno gore i na tome smo im svi zahvalni – poručio je Obersnel.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown