Kraljevica

Turina Đurić predala vlast Čandrliću

Biljana Savić



KRALJEVICA Dosadašnja gradonačelnica Nada Turina Đurić jučer je predala vlast u Kraljevici novoizabranom gradonačelniku Daliboru Čandrliću. Dosadašnja gradonačelnica upoznala je novoizabranog gradonačelnika s financijskim stanjem i obvezama Grada, odnosno primopredajom su bili obuhvaćeni planirani projekti, mjere i druge planirane aktivnosti, započeti a nedovršeni projekti, mjere i druge započete a nedovršene aktivnosti te preuzete a nepodmirene obveze Grada Kraljevice.


– Na službenoj dužnosti gradonačelnika zakonski sam još od četvrtka, hvatam konce i recimo da sam brzo uletio u sedlo. Razgovaram s pročelnicima o projektima koji su u tijeku i koje treba nastaviti, sad konkretno o Putovima Zrinskih i Frankopana, ali i o brojnim drugim. Pripremamo se za prvu sjednicu Gradskog vijeća u petak idućeg tjedna – kazao nam je Čandrlić.


Na pitanje hoće li biti smjena u gradskoj upravi, kazao je da neće, jer da »nema potrebe mijenjati ljude koji marljivo rade svoj posao ako tako nastave«. Daliboru Čandrliću, nezavisnom kandidatu koji je imao podršku HDZ-a, glasači su u prvom krugu izbora za gradonačelnika Grada Kraljevice dali 1.156 ili 52,86 posto glasova, dok je Nada Turina Đurić, kandidatkinja koalicije HNS-SDP-HSU-PGS-HSS-IDS osvojila 738, odnosno 33,74 posto glasova.