Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Vijeće MO

Trsaćani ne žele antene na Dvorani mladosti: "Ugrožavaju zdravlje naše djece"

Mia Bjelkanović Žunić, Hrvoje Burić i Boris Mijolović / Foto: R. BRMALJ
Mia Bjelkanović Žunić, Hrvoje Burić i Boris Mijolović / Foto: R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2019. u 12:44 2019-06-27T12:44:21+02:00

Traži se raskid ugovora koji su potpisani s trima teleoperaterima na rok od pet godina, a koji istječu ove i sljedeće godine

RIJEKA - Vijeće MO Trsat je protiv baznih stanica koje su postavljene na krovovima sportskih objekta u Rijeci, a kojima upravlja Rijeka sport u vlasništvu Grada Rijeke, posebno onih koji se nalaze na krovu Dvorane mladosti gdje ih je čak 40, istaknuli su jučer na konferenciji za novinare predsjednik Vijeća MO Trsat, ujedno i predsjednik stranke Bura Hrvoje Burić i članovi Mia Bjelkanović Žunić i Boris Mijolović.

Traži se raskid ugovora koji su potpisani s trima teleoperaterima na rok od pet godina, a koji istječu ove i sljedeće godine. Raskid ugovora dovoljno je najaviti mjesec dana prije isteka roka. Po takvom postupku nema sankcija.

- Vijeće MO Trsat na sjednici je donijelo jednoglasnu odluku da se po isteku ugovora maknu antene s krova dvorane zato što se u blizini nalazi OŠ Trsat, jer smatramo da bazne stanice ugrožavaju zdravlje naše djece i građana, ali i zato što se sredstva uprihodovana na ovaj način ne ulažu u sportske objekte, konkretno u ovom slučaju u Dvoranu mladosti jer da je tomu tako, ona ne bi propuštala vodu u vrijeme kiša, a javna rasvjeta oko građevine bi radila, dalje je istaknuo Hrvoje Burić.

Kad je riječ o brojkama, po ovoj stavci Rijeka sport, odnosno Grad Rijeka lani je uprihodovao 371.567 kuna (kroz pet godina to bi bilo 1.857.835 kuna).

Visina mjesečne zakupnine po pojedinom teleoperateru iznosi 500 eura, a svaki teleoperater na osnovi izdanih računa plaća i paušalnu naknadu za utrošak električne energije od 150 eura mjesečno u kunama. Na navedene iznose obračunava se i PDV.

- Nadamo se da će gradonačelnik uvažiti ovu molbu Odbora kao prvu stepenicu komunikacije s građanima i da će na prvo mjesto staviti zdravlje naše djece. Nadalje, Odbor poziva i sve druge odbore, ali i sve građane da se uključe u našu borbu jer mi tu nećemo stati. Želimo definirati postavljanje baznih stanica po našem gradu kao što su to neki gradovi već napravili i sve to provesti kroz dokumentaciju, prije svega kroz prostornoplansku dokumentaciju, to jest GUP, naglašeno je.

Na upit u što je konkretno uložen novac koji je ostvaren po toj stavci u TD Rijeka sportu nam odovaraju da ono »ostvaruje prihode od zakupa po navedenoj osnovi u ime i za račun Grada Rijeke te ih uplaćuje Gradu kao vlasniku navedenih sportskih objekata«.

- Rijeka sport obavlja tekuće i investicijsko održavanje sportskih objekata sukladno godišnjem planu poslovanja. Prihodi koje ostvaruje Rijeka sport temeljem zakupa ili povremenog iznajmljivanja sportskih objekata nikada nisu direktno vezani uz ulaganja u određeni sportski objekt, odgovaraju u ovom društvu.

U Odjelu gradske uprave za financije Grada Rijeke dalje konkretiziraju da su sredstva baznih stanica nenamjenski prihodi proračuna te se namjena njihovog korištenja utvrđuje njegovim donošenjem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.