Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. rujna 2018.
Gospodarska suradnja

Tridesetak riječkih tvrtki želi jaču poslovnu suradnju sa Srbijom

Na poslovnom forumu predstavnici iz Slovenije, BiH, Italije, Mađarske i Srbije  / snimio  R. BRMALJ
Na poslovnom forumu predstavnici iz Slovenije, BiH, Italije, Mađarske i Srbije / snimio R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2017. u 10:35 2017-10-13T10:35:52+02:00

Tijekom foruma što će se 20. listopada održati u Opatiji, bit će potpisan Sporazum o suradnji između HGK Županijske komore Rijeka i Privredne komore Beograd

 Tridesetak riječkih tvrtki zainteresirano je za čvršću poslovnu suradnju sa Srbijom, posebno kolegama iz Beograda. U organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka, u petak, 20. listopada, u Opatiji i Rijeci održat će se Regionalni poslovni forum na kojem će sudjelovati predstavnici komora iz Slovenije, BiH, Italije, Mađarske i Srbije.

– Razgovarat će se o prekograničnoj suradnji i europskim projektima. Ustanovit ćemo koji su zajednički izazovi i projekti kojima se oni mogu rješavati, kaže viša stručna suradnica u HGK – ŽK Rijeka Elizabeta Margitić Mihelec.

Dani Skadarlije u Rijeci od 15. do 21. listopada

U povodu poslovnog foruma u Rijeci će se, u hotelu Continental, od 15. do 21. listopada održati i Dani Skadarlije, poznate boemske četvrti u centru Beograda. Kako je istaknuo direktor hrane i pića Continentala Dalibor Maletić, gastro ponudu osmislio je čuveni beogradski restoran Tri šešira, uz što će se »konzumirati« i starogradska glazba. Predviđena su dva menija (145 i 225 kuna), a na njima su duvan čvarci, zlatiborski kajmak, leskovački uštipak, pirotska peglana kobasica, teleća čorba, manastirska piletina...

Tijekom foruma će biti potpisan Sporazum o suradnji između ŽK-a Rijeka i Privredne komore Beograd. Po završetku plenarnog dijela skupa krenut će poslovni susreti predstavnika hrvatskih i srpskih tvrtki, za koje je do sada potvrđeno sudjelovanje 30-ak gospodarstvenika iz Primorsko-goranske županije. Među njima su poznata imena kao što su Pivka, Luka Rijeka i GP Krk, ali i manje poznata poput proizvođača sokova Art of Juice ili eteričnih ulja Dea Flores.

– Za početak 2018. planiramo uzvratni posjet, kada će delegacija iz Rijeke i Opatije ići u Beograd – rekla je Vita Dujmović, direktorica ŽK-a Rijeka.

Predstavništvo HGK-a u Srbiji osnovano je 2001. godine, ali je 2013. godine prestalo djelovati, da bi ponovo počelo raditi odnedavno. Prva tema na forumu bit će uloga i značaj tog predstavništva, o čemu će govoriti njegov direktor od 2003. do 2013. godine Goran Masnec i sadašnji direktor Pero Mijakić. U večernjim satima nakon foruma održat će se poslovna VIP večer u kristalnoj dvorani hotela Royal u Opatiji.

– Očekujemo dolazak svih kojima je interes širenje na zajedničko tržište te uspostava puno dobrih i korisnih kontakata – rekao je Ivan Sarajlić, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela.

Dodatni mamac dolasku bit će glavni »režiser« večere, sada već legendarni kuhar Stevo Karapandža.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila