Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Prosvjed na Markovom trgu

video Trećemajci direktora nisu pustili u autobus: 'Nismo mu mogli jamčiti sigurnost'

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2018. u 10:05 2018-08-27T10:05:00+02:00

U "3. maju" jutros se pojavila potreba za dodatna tri autobusa, zbog iznimno velikog odaziva radnika. No u tako kratkom vremenu ih nije bilo moguće osigurati. Jedan dio radnika tako se uputio za svojim kolegama u osobnim automobilima

"Njemu se više ne može jamčiti ni sigurnost od samog sebe, a kamoli od radnika - tim je riječima glavni povjerenik sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić prokomentirao informaciju da se rano jutros kod autobusa koji su kretali iz riječkog brodogradilišta za Markov trg pojavio i direktor Maksimilian Percan, sa željom da se ukrca.

Čovjek kojeg radnici "3. maja" smatraju prvim u lancu odgovornosti za stanje u koje su dovedeni očito nije shvatio da je onaj poziv koji su mu uputili prošli petak na skupu radnika bio samo iskaz radničke želje da u tom trenutku podijeli njihovu muku.

Kako doznajemo, direktor Percan koji je potraživanja riječkog brodogradilišta "dotjerao" do 523 milijuna kuna na račun pozajmica, službenim se "audijem" ipak samoinicijativno uputio u Zagreb.

U "3. maju" jutros se pojavila potreba za dodatna tri autobusa, zbog iznimno velikog odaziva radnika. No u tako kratkom vremenu ih nije bilo moguće osigurati. Jedan dio radnika tako se uputio za svojim kolegama u osobnim automobilima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.