Poziv zainteresiranima

Traži se investitor za gradnju kampa na Platku

Marinko Glavan

Platak / Foto S. Drechsler

Platak / Foto S. Drechsler

Za kamp bi se opskrba sanitarnom vodom mogla riješiti i iz akumulacije koja se planira graditi za potrebe zasnježivanja skijaških staza zimi



Primorsko-goranska županija objavit će poziv za iskazivanje interesa za gradnju turističkih smještajnih kapaciteta na Platku, točnije autokampa, najavio je zamjenik župana Marko Boras Mandić na redovitom obraćanju novinarima.


– To će u velikoj mjeri odrediti daljnji razvoj Platka. Prema prostorno-planskoj dokumentaciji na Platku je planirana izgradnja hotelskih kapaciteta s 1.700 ležajeva, no nitko od ulagača nije pokazao interes, što je i razumljivo, s obzirom da za takvu investiciju treba stvariti osnovne preduvjete, poput vodovoda i kanalizacije. Stoga smo razmotrili mogućnost izgradnje kampa, za koji bi se opskrba sanitarnom vodom mogla riješiti i iz akumulacije koja se planira graditi za potrebe zasnježivanja skijaških staza zimi, rekao je Boras Mandić, objasnivši kako će poziv za iskazivanje interesa biti objavljen, kako bi se na temelju rezultata moglo krenuti u eventualne izmjene prostorno-planske dokumentacije.



Zamjenik župana pozdravio je snažnije povezivanje otoka s Rijekom, putem hidroavionskih linija kompanije ECA koja trenutno gradi pristanište za svoje letjelice na Adamićevom gatu u Rijeci.




– Prema našim informacijama ovoga ljeta će s Rijekom hidroavionsku vezu imati Rab, Lošinj i Pag, što će znatno pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti, te omogućiti brže putovanje do otoka, a još važnije i otočanima dati još jednu mogućnost putovanja do Rijeke, kazao je Boras Mandić, napominjući kako je ECA potvrdio spremnost da letovi traju kroz cijelu godinu. 



– Načelni interes za gradnju kampa već postoji, i to s više strana. Na Platku smo već došli do razine nacionalnog izletišta, što je pokazao i broj ljudi koji su tamo bili na blagdan Tijelova, ali sada je potrebno izgraditi i smještajne kapacitete, kako bi se posjetitelji mogli zadržati dulje od jednog dana. Za to nam je potrebno partnerstvo s privatnim kapitalom, rekao je Boras Mandić.


NaPlatku se, prema njegovim riječima, nastavlja rekonstrukcija pristupne ceste, a tijekom ljeta izletnicima će, uz planinarske i biciklističke staze, na raspolaganju biti niz sportskih igrališta, među kojima i biciklistički park čije je uređenje u tijeku. Uređenje borilišta i druge sportske infrastrukture otvara i nove mogućnosti.


– Razgovarao sam s prvim čovjekom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, koji je potvrdio interes HOO-a da Platak i Delnice u budućnosti postanu centar za bazičnu pripremu sportaša, što Hrvatskoj trenutno nedostaje, rekao je Boras Mandić.