Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Užurbani radovi

Tek je skidanjem oštećene skele postalo jasno kakva se tragedija izbjegla: Palo je barem 25 kvadrata zida

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2018. u 8:10 2018-11-25T08:10:36+01:00

RIJEKA Uz nešto manje gužve u gradu zbog manjeg broja vozila i pješaka, čemu je razlog bilo kišovito vrijeme s čestim prolomima oblaka, izvođač radova zagrebački Kamgrad nastavio je s uklanjanjem skele, oštećene u četvrtak u urušavanju zida objekta bivše pošte u rekonstrukciji u riječkoj Adamićevoj ulici.

Iako je stalno kišno vrijeme ispraznilo Korzo i okolne ulice i tek su rijetki prolaznici šetali gradom, na gradilištu »stare pošte« gdje se dogodilo građevinski incident, prvo urušavanje vanjskog zida, a zatim i skele – bilo je vrlo živo. Radnici su po velikoj kiši u florescentnim zaštitnim odijelima demontirali oštećenu skelu.

Već jučer oko podne u potpunosti je bila demontirana najproblematičnija i najoštećenija skela na koju se obrušio dio nosivog zida zgrade, po nekim procjenama oko 25 kvadrata i debljine pola metra. Tek kada je oštećena skela u potpunosti skinuta moglo se vidjeti o kakvoj se rupi na zgradi radi. Skidanjem kompletne oštećene skele postalo je puno vidljivije kakva se tragedija mogla dogoditi da je u trenutku urušavanja tog zida naišlo neko vozilo ili pješak.

Ako se ovakvim tempom nastavi sa skidanjem skele i saniranjem nastale štete, u prvom redu ne obazirući se na vremenske (ne)prilike i daljnim nastavkom radova, već do kraja današnjeg dana mogla bi osvanuti i novo postavljena skela.

Ponedjeljak će možda biti i dan kada će se normalizirati promet Adamićevom ulicom, jer se već u subotu normalizirao i rad okolnih prodavaonica koje su bile u zoni osiguranja policije i nije im se moglo priči zbog mogućeg nekontroliranog rušenja nagnute skele.

Kako saznajemo od glasnogovornika Rijeka prometa Danijela Frke, razmatra se da se obalom vozi u oba smjera, a »bajpasira« preko Splitske ulice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.