Nova poslovnica HPB-a

Svaki četvrti stanovnik Rijeke klijent Hrvatske poštanske banke

Biljana Savić

Otvorena nova poslovnica Hrvatske poštanske banke u Rijeci, u Trpimirovoj 3B / Foto Roni BRMALJ

Otvorena nova poslovnica Hrvatske poštanske banke u Rijeci, u Trpimirovoj 3B / Foto Roni BRMALJ

Uz najviši stupanj sigurnosti i odličnu funkcionalnost, nova riječka poslovnica klijentima pruža potpuno drukčiji doživljaj bankarskog poslovanja. Prošla godina za Hrvatsku poštanku banku po poslovnim rezultatima bila je najbolja od osnutka, tržište je padalo i u kreditima i depozitima, a HPB je rasla



RIJEKA – Iako je danas jedna od važnijih gospodarskih grana u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, turizam još uvijek ima veliki potencijal za rast. Vjerujemo da će naša nova ponuda turističkih kredita biti kvalitetna potpora građanima i poduzetnicima za povećanje konkurentnosti ove turističke destinacije, kazao je direktor HPB Regionalnog centra Rijeka Darko Tončinić za današnje svečanosti otvaranja nove poslovnice Hrvatske poštanske banke u Rijeci, u Trpimirovoj 3B.


Novouređenu poslovnicu otvorio je predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić, a brojnim su se uzvanicima obratili pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Melita Raukar te zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović. U povodu otvaranja poslovnice, Hrvatska poštanska banka donirala je 15 računala Udruzi ‘…i djeci s ljubavlju’, a donaciju je primila predsjednica Udruge Livia Mjeda.


Riječ je o osmoj poslovnici HPB-a za čije su uređenje zaslužni hrvatski arhitekti, hrvatski dizajneri i hrvatski proizvođači. Uz najviši stupanj sigurnosti i odličnu funkcionalnost, nova riječka poslovnica klijentima pruža potpuno drukčiji doživljaj bankarskog poslovanja. Inače, kako je kazao Vuić, prošla godina za Hrvatsku poštanku banku (HPB) po poslovnim rezultatima bila je najbolja od osnutka, tržište je padalo i u kreditima i depozitima, a HPB je rasla.




U dvanaest godina poslovanja u Rijeci, Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je ukazalo gotovo 33 tisuće klijenata što znači da je svaki četvrti stanovnik Grada klijent HPB-a. Uz dvije poslovnice HPB-ovog Regionalnog centra Rijeka, u Primorsko-goranskoj županiji osnovne bankarske usluge, uključujući  nenamjenske kredite, klijentima su na raspolaganju u osam ureda Hrvatske pošte s financijskim kutkom. Radno vrijeme nove poslovnice je od ponedjeljka do petka od 8.00 do 19.00 i subotom od 8.00 do 12.00 sati uz dostupnost bankomata od 0 do 24 sata.