Protestna povorka

Stotine Riječana poručilo s Korza – mi smo PROTIV diskriminacije

Srđan Brajčić

Duga povorka PROTIV diskriminatorne građasnke inicijative U ime obitelji zaustavila se na Trgu 128. brigade gdje su organizatori još jednom pozvali sve građane da nipošto ne dopuste kršenje manjinskih prava i da se izbore za snošljivu Hrvatsku koja prihvaća drukčije



RIJEKA Nekoliko stotina Riječana odazvalo se danas pozivu građanske inicijative »Ujedinjeni/e PROTIV diskriminacije«, koju čine udruge LORI, Terra, Oaza, Molekula, Glas razuma i Izlazak, i protestnom povorkom središtem Rijeke pozvalo sve građane da sutra izađu na narodni referendum o braku i zaokružujući PROTIV suprotstave se diskriminaciji, netoleranciji i nesnošljivosti. Dugi i ponosni marš građana kretao se od Osnovne škole Nikola Tesla do Trga 128. brigade Hrvatske vojske.


Brojni članovi riječke akademske zajednice, poznati glazbenici i glumci HNK Ivan pl. Zajc, te neizostavni političari brojnih stranaka, dali su nesebičnu podršku homoseksualnoj manjini na koju se okomila građanska inicijativa u »U ime obitelji« svojim ustavotvornim referendumom.


Duga povorka PROTIV diskriminatorne građasnke inicijative U ime obitelji zaustavila se na Trgu 128. brigade gdje su organizatori još jednom pozvali sve građane da nipošto ne dopuste kršenje manjinskih prava i da se izbore za snošljivu Hrvatsku koja prihvaća drukčije. Glazbenu podršku dali su i riječke grupe Let 3, Morso i Gerila, dok su voditelji programa bili Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić.