Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Potpisan ugovor

Specijalna bolnica "Sveta Katarina" postaje nastavna baza riječkog Sveučilišta

Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2016. u 16:09 2016-03-29T16:09:16+02:00

Riječko Sveučilište i privatna Specijalna bolnica "Sveta Katarina" iz Zaboka potpisali su u utorak u Rijeci ugovor o poslovno-stručnoj suradnji, čime ta bolnica postaje nastavna baza Sveučilišta, odnosno primarno Medicinskog fakulteta u Rijeci.

 "Sveta Katarina" je specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Opremljena je najsuvremenijom medicinskom opremom. 

 Ugovor su potpisali rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin i ravnatelj bolnice Igor Borić.

 Rektor Lučin rekao je kako je politika riječkoga Sveučilišta otvarati što više nastavnih baza da se Sveučilište što više razvija i specijalizira.

 Osoblje specijalne bolnice "Sveta Katarina" u Rijeci će imati na raspolaganju superračunalo "Bura" te otvorenu mogućnost suradnje sa znanstvenicima istraživačima sa sveučilišta. Istodobno stručnjaci i studenti s riječkog  Sveučilišta dobit će uvid u istraživanja bolnice.

 Ravnatelj "Svete Katarine" Borić rekao je kako ta bolnica želi uvoditi i primjenjivati vrhunsku medicinu i ta dostignuća predstaviti studentima i znanstvenima Sveučilišta u Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.