Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 6
Sutra: 16° 16° 6
23. rujna 2019.
Tomislav Dizdar

Šef riječke policije: 'Migranti su ljudi, kao i svi ostali. Ne treba ih napadati'

Foto Borna Filić / PIXSELL
Foto Borna Filić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2018. u 7:29 2018-11-14T07:29:54+01:00

Načelnik PU-a PG-a Tomislav Dizdar kaže da je bilo  nekoliko slučajeva napada na imovinu, a niti jedan na građane

RIJEKA Priča s migrantima traje od 2015. godine, s većim ili manjim intenzitetima, a policija je cijelo vrijeme angažirana u sklopu svojih djelatnosti te možemo reći kako sigurnost ni građana ni imovine nije ugrožena. Postupanje sa strancima i nadzor državne granice dva su od četrnaest vrsta policijskih poslova koje redovito obavljamo, kazao je to načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar nakon sjednice Stožera Civilne zaštite PGŽ-a, održane, između ostalog, i na temu migrantskih ruta na području Primorsko-goranske županije.

Dizdar je istaknuo kako stanje po ovom pitanju nije alarmantno, zabilježeno je nekoliko slučajeva napada na imovinu, a niti jedan na građane.

– Sve nezakonite migracije građani bi, kada ih uoče, trebali dojaviti na brojeve 112 i 192, u kojim slučajevima policija izlazi na teren. Treba imati na umu kako su i migranti samo ljudi, kao i svi ostali, ne treba ulaziti u rasprave i sukobe s njima, niti ih napadati. Inače, migranti dolaze iz dalekih zemalja i idu prema središtu Europe, a kreću se cestom, prugom, šumom, planinskim dijelovima, kazao je Dizdar.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina apelirao je na građane da ne šire paniku »šeranjem« informacija putem društvenih mreža, jer se »nabrzinu informacije o tri do četiri migranta pretvore u njih 30 do 40«.

– Treba smiriti strasti, kazao je župan Komadina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.