Laku noć, djeco

U svijet snova s “Nanitom” Leonore Surian i Vlaste Hribar

Portal Novilist.hr

Vlasta i Leonora

Vlasta i Leonora

Na CD-u "Nanita" Aquarius recordsa nalazi se deset najljepših i najpoznatijih tradicionalnih, ali i novijih uspavanki koje su obilježile Leonorino i Vlastino djetinjstvo



Leonora Surian, dramska i glazbena umjetnica, i Vlasta Hribar, harfistica riječkog HNK „Ivan pl.Zajc“, nakon uspješnog CD-a “Bijeli Božić” objavljenog 2010. godine, ponovno su ujedinile svoje snage i talente, te s puno ljubavi i entuzijazma snimile nosač zvuka pod nazivom “Nanita” na kojem se nalaze dječje uspavanke. “Nanita” ima posebnu svrhu – najmlađe nježno uvesti u čaroban svijet snova, a evo kako je nastala.


Pod dojmom činjenice da će ubrzo postati majka, te nestrpljivo iščekujući majčinstvo, Leonora je tijekom trudnoće snimala u studiju Ivana Popeskića, svog dugogodišnjeg suradnika, poznatog glazbenika i traženog aranžera, te s Vlastom čiji je nećak Sergej prvi čuo, ocijenio i odobrio njihove radove, združila glazbu s Leonorinim vokalom.


Danas Elena, Leonorina kći, ima skoro godinu i pol i svake večeri utone u san slušajući nježan glas svoje majke i anđeosku harfu Vlaste Hribar.


Na CD-u “Nanita” Aquarius recordsa kojeg od sredine siječnja mogu slušati i druga djeca, a ne samo Elena, nalazi se deset najljepših i najpoznatijih tradicionalnih, ali i novijih uspavanki koje su obilježile Leonorino i Vlastino djetinjstvo.




Ovaj projekt uz pomoć Hypo Alpe Adria Bank i Odvjetničkog ureda Gregov riječke su umjetnice ostvarile ujedinivši ljubav prema djeci i svom zvanju, i baš zbog toga je vrlo intiman i dosta osoban.


Autorice glazbe i stihova za pjesmu „Mala sovica“ su Arijana Kunštek i Ines Prajo, a stihove „Spavaj mi, djetešce“ napisao je Dražen Turina Šajeta, a i Vlastina majka Svjetlana potpisuje stihove za dvije pjesme.



Poezija koju je Leonorina majka Leonida napisala za nju kad se tek rodila također obogaćuje ovaj uradak kojem je lice i naličje podarila Ljerka Hribar, Vlastina sestra, osmislivši dizajn.


U cijelu priču uključio se i poznati slikar Željko Prstec čiji se anđeo savršeno uklopio i pridonio realizaciji omota CD-a “Nanita”.