Ljeto na Gradini

Taste & Music: Najbolje od riječke gastro scene uz glas Gorana Karana

Danijela Bauk

Jela s kvarnerskom tematikom bit će poslužena u različitim oblicima i to na sedam lokacija Gradine



RIJEKA Taste & Music je jedinstvena manifestacija temeljena na pripremi jela s kvarnerskom tematikom poslužena u različitim oblicima i to na sedam ambijentalnih prostora Trsatske gradine. U sklopu  programa nastupit će i poznati domaći glazbenik Goran Karan prepoznatljiv po svom jedinstvenom izričaju, naglasili su na jučerašnjoj pressici Vedran Babić, organizator Ljeta na Gradini i Tanja Babić Tomić, koordinatorica programa Taste & Music što će s početkom u 21. 30 sati biti održan u nedjelju 28. kolovoza.


Goran Karan jedan je od najcjenjenijih i najnagrađivanijih hrvatskih pop pjevača koji je do sada izdao pet albuma, a svaki od njih je prodan u dijamantnoj, platinastoj ili zlatnoj tiraži. Prestižna diskografska nagrada Porin pripala mu je tri puta, i to za najbolji album zabavne glazbe, za najbolju mušku vokalnu izvedbu i najbolju vokalnu suradnju. Za koncert na Trsatskoj gradini, Karan će prirediti poluakustični koncert u kojemu će predstaviti svoje najveće hitove, ali i neke svjetske evergreene u zanimljivim izvedbama. Naime, u repertoaru se izvode, osim Karanovih hitova, dalmatinskih i stranih odabranih hitova,  i svjetski klasici  na talijanskom, engleskom i španjolskom jeziku. Sve je to jamstvo vrhunskog glazbenog doživljaja, protkanog mediteranskim ugođajem.


– Iza nas je 14 održanih programa ovogodišnjeg Ljeta na Gradini s kojima smo veoma zadovoljni, s obzirom na posjećenost jer je Trsatska gradina u većini puta bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ona naša ideja od prije tri godine, da jedinstvene tematske manifestacije budu platforma programskog sadržaja Ljeta na Gradini u ovoj je godini u potpunosti zaživjela i te su manifestacije ovogodišnji hit. Jedna od takvih je i tematska manifestacija Taste & Music u kojoj ćemo ove godine ugostiti osam renomiranih ugostitelja na sedam različitih lokacija Trsatske gradine, a za glazbeni dio večeri bit će zadužen renomirani hrvatski glazbenik Goran Karan, kazao je Vedran Babić.




Tanja Babić Tomić dodala je kako posjetitelje u nedjelju očekuje prezentacija riječke gastroscene gdje će riječki ugostitelji ponuditi  lijepu gastronomsku priču na kojoj će posjetitelji imati prilike kušati najrazličitija jela koja se temelje na autohtonim namirnicama.


– Na manifestaciji sudjeluje osam ugostitelja koji će spremati svoja prepoznatljiva jela, odnosno ono po čemu je svatko od njih specifičan, a posjetitelji će moći kušati jela Restorana Molo longo, Restorana hotela Continental, Konobe Blato, Konobe Nebuloza, Bistro slastičarna Cukerin, Ristorante Spagho, Bistro & Restaurant Kostrenka, Aerosteak Grobnik, a posjetitelji će moći uživati i u Illy corneru – zaključila je.


Ulaznice


Ulaznice za degustaciju su rasprodane, a one za koncertni nastup Gorana Karana moguće je kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 50, odnosno 70 kuna na dan koncerta.