Obljetnica djelovanja

RiS Dance Centar: 7 godina satkanih od predivnih plesnih trenutaka

Danijela Bauk



RIJEKA RiS Dance Centar Ivone Brnelić ovih je dana obilježio sedam godina djelovanja i tom prigodom u Erste klubu za mlade održali su proslavu obljetnice plesnog centra, te ujedno i završetak još jedne vrlo uspješne plesne sezone.


– Za tu prigodu naši plesači su snimili nekoliko plesnih videa koji su imali premijeru upravo na proslavi. U sklopu iste proslave postavljena je i izložba fotografija Kutny photography, koje su zabilježile plesnu akciju prilikom snimanja promo videa i plesni nastup RiS Girls. Odlučili smo na poseban način obilježiti sedam godina rada – snimanjem plesnih videa naprednih grupa djece, juniora i seniora. Snimali smo u Torpedu, a koreografije potpisuju Erik Bukovnik, Irena Čuturić, Ivona Čuturić, Katarina Kovačić i Adriana Blanuša Lošić. U Erste klubu za mlade premijerno smo prikazali promo videa na veliko oduševljenje svih članova. Samo snimanje bilo je nevjerojatno iskustvo. Iako naporno, jer snimalo se čak trinaest sati, entuzijazma nije nedostajalo. Video produkciju potpisuje iznimno talentiran Sanjin Stanić, asistent kamere Ivan Vranjić, za make up bila je zadužena Romana Poropat i Velia Krebelj, styling frizura radila je Kristina Klopan iz 4look Academy, rasvjetu dBoki, dok je partner projekta Erste klub za mlade. Šećer na kraju proslave je bio nastup Ivone Čuturić i Eni Milin koje je publika nagradila velikim pljeskom, kazala nam je Ivona Brnelić, osnivačica i voditeljica RiS Dance Centra.


RiS iza sebe ima brojne medalje, profesionalne angažmane i prekrasna iskustva stečena plesom.




– Eto nakon sedam godina djelovanja, iza nas je puno predivnih trenutaka. Prekrasan je osjećaj vidjeti napredak iz godine u godinu. S obzirom na to da sam cijelu svoju plesnu karijeru odradila u inozemstvu gdje su standardi jako visoki, od početka  istim težim i u RiS-u. Naravno za to treba vremena tako da nakon sedam godina rada s ponosom mogu reći da imam fantastičan tim mladih plesača i koreografa, ističe Brnelić.


RiS kreativni tim sastoji se od iznimno talentiranih koreografa, odnosno trenera  koji svoje znanje nesebično prenose na mlade naraštaje. Od najmlađih, mališana uzrasta od 3 godine, pa  do seniora svatko može naći svoje mjesto u RiS plesnom svijetu gdje se njeguju plesni stilovi hip hop, mtv, fusion jazz, high heels, te baby dance za mališane uzrasta od 3 do 6 godina. Valja naglasiti kako će RiS od rujna ove godine osim studija na Marinićima djelovati i u Opatiji, u Apsolute fitness centru, Čavlima, u Start fun sportskom centru, Trsatu u Spens studiju, te na Zametu, u Fitness studiju S.