Gradina Dance Art

Ri Dance doveo ples u svaki kutak Trsatske gradine

Ivana Kocijan

Foto Silvano JEŽINA

Foto Silvano JEŽINA

Koreografiju kroz koju je prikazana široka lepeza emocija i uloga koju ima žena, potpisuju tri dame – Dolores  i Martina Bugarin te Larisa Štefančić



RIJEKA Ispunjena Trsatska gradina preksinoć je uživala u drugom izdanju manifestacije »Gradina Dance Art« u režiji i izvedbi riječke plesne skupine Ri Dance. Nakon što su se otvorila vrata Gradine, na samom je ulazu 15-tak je plesačica u različitim kostimima dočekalo je posjetitelje koji su potom u plesnim nastupima mogli uživati i na još pet različitih lokacija. Središnju je ulogu imala plesačica odjevena u veliku crnu haljinu ispod koje su izlazile plesačice koje su odvojivši se od nje nastavljale svoje pojedinačne koreografije. Nakon uvodnog dijela svi su se posjetitelji praćeni plesačicama smjestili ispred Mira junaka gdje je održan drugi dio ove zanimljive plesne manifestacije u kojoj je ukupno sudjelovalo devetnaest plesačica riječke plesne skupine Ri Dance, jedna vokalna solistica te glumac/moderator.



Zbog bolesti izvođača odgađa se koncert koji su sutra na Trsatskoj gradini trebali održati Ana Cerovac Jurišević i Daniel Jurišević. Podsjetimo, riječ je o popularnom paru iz glazbenog showa »The Voice« koji se u sklopu svog nastupa na Gradini trebao predstaviti obradama svjetskih hitova u jedinstvenom glazbenom izričaja. 





Koreografiju manifestacije »Gradina Dance Art« kroz koju je prikazana široka lepeza emocija i uloga koju ima žena, potpisuju tri dame – Dolores Bugarin, Martina Bugarin i Larisa Štefančić, dok je za kostimografiju bila zadužena Jadranka Šegota. Riječke plesačice svojim su plesnim pokretima zaintrigirale sve prisutne koji su s užitkom pratili njihove koreografije, presvlačenja kostima i mnogobrojne teme o kojima su progovorile plesnim točkama. Dugotrajan pljesak po završetku manifestacije najbolja je potvrda emocije koju su plesačice svojim pokretima uspjele uspješno prenijele na mnogobrojnu publiku.


Foto Silvano JEŽINA


Foto Silvano JEŽINA