Večeras koncert

Od rock & rolla do bećarca: U riječki Pepe Rosso stiže Krunoslav Kićo Slabinac

Edi Prodan

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK



RIJEKA  Pomalo neobično, jer navikli smo ga gledati pretežito u sportskim dvoranama, ali u popularni riječki klub Pepe Rosso večeras stiže jedna od najvećih hrvatskih estradnih legendi – Krunoslav Kićo Slabinac. Ne dolazi sam već u društvu benda Mirana Glinca, a naziv koncerta je – Od rock & rolla do bećarca. 


Kako je mlađim generacijama možda manje poznato ili u cijelosti nepoznato, Kićo je karijeru počeo kao – rocker. Osijek je šezdesetih godina prošlog stoljeća imao vrlo jaku rock scenu – spomenimo još tako Dadu Topića i Zlatka Pejakovića – na kojoj je Kićo bio jedna od središnjih figura. Sedamdesetih se prebacuje na klasičnu zabavno-glazbenu estradnu scenu koja ga 1971. godine vodi i na finale izbora za Pjesmu Eurovizije, da bi se na kraju, u trećoj fazi razvoja glazbene karijere, našao u vodama tradicionalne slavonske glazbe čiji je bećarac najzabavniji izdanak. 


Stoga, večerašnji nastup u Pepe Rossu može biti vrlo zanimljiv jer će se bogata Kićina lepeza žanrova sasvim sigurno znati prilagoditi atmosferi koja će se u publici stvoriti. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.