Dvodnevna promocija "Blissa"

Jonathan otvara Palach: Dva nastupa za novi početak kultnog kluba

Danijela Bauk

Bend je za dvodnevnu promociju debi albuma »Bliss« u rodnom gradu želio nešto posebno – prvi put pred riječkom publikom nastupit će u petak 10. i subotu 11. listopada i to u kultnom klubu Palach



RIJEKA » Početak listopada donosi dvije dobre vijesti za riječku scenu. Naime, velika riječka dvodnevna promocija debi albuma »Bliss« sve poznatije riječke grupe Jonathan bit će održana u petak 10. i subotu 11. listopada i to u kultnom klubu Palach.


Naime, u proteklih godinu dana oko riječkog Jonathana dignuo se rijetko viđen »hype«, o bendu se dugo samo šuškalo, no nakon nastupnog singla »Maggie«, »riječka glazbena tajna« postala je javna, a pohvale publike i kritike nastavile su se i objavom albuma »Bliss«.


Nešto posebno


Svojevrsna »supergrupa« – bend čine vokal Zoran Badurina iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeća staža u Letu 3, ritam-motor benda je Mlat i bivši »gruver« Saliona, gitarist Darko Petković i basist Nikica Jurjević dio su riječke punk legende, kultnih Pasa, dok je Tomislav Radinović poznat kao gitarist Mandrila – očekivanja je ispunila hvaljenim koncertima koji su kulminirali nedavnom svirkom s Editorsima u Zagrebu.




  Ipak, od samog početka jedna stvar se čekala s najvećim nestrpljenjem, a to je nastup u Rijeci. Bend je htio da prvo pojavljivanje na domaćem terenu bude nešto posebno, nešto što će i njihovom gradu i publici značiti više od samoga koncerta, a svirka u kultnom Palachu upravo je – to. Ponovno koncertno aktiviranje kluba Palach nakon godinu i pol dana pauze i renovacije idealno se spaja s Jonathanovom željom. Klub koji je nekada činio kičmu ne samo riječke nego i regionalne scene i koji je svjedočio brojnim nezaboravnim nastupima i live albumima vraća se kako bi podigao kulturnu ponudu grada na Rječini. Ideja da novi koncetni život Palacha svojim premijernim riječkim nastupima otvori upravo Jonathan velika je čast za bend.


Novi singl


U međuvremenu u eteru će se pojaviti njihov novi singl, pjesma »Pictures«. Nakon magične »Maggie« i rasplesane »Communicate!« treći singl skinut s »Blissa« je nježna »Pictures«, tragična ljubavna priča koja je već postala jak koncertni favorit što će se zasigurno pokazati u Palachu 10. i 11. listopada. Tijekom sljedećih tjedana snimit će se pripadajući videospot čija se premijera očekuje početkom listopada. Uoči koncerata u Rijeci Jonathan će nastupiti 2. listopada u bečkom klubu Elysium na prestižnom Waves Vienna Festivalu. Ulaznice za koncerte u Palachu kreću u prodaju u petak, 19. rujna. U pretprodaji će koštati 30 kuna, dok im se na dan koncerta cijena penje na 40 kuna. Službeno pretprodajno mjesto je Dallas Music Shop Rijeka, dok će se na dan koncerta moći kupiti i na blagajni Palacha.