Osakaćeno drveće

Pogledajte kako izgleda Preluk; isto je na Costabelli i Panorami: “Učinjen je masakr svega zelenoga”

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

"Fotografije pokazuju lice i naličje devastacije zelenila u ovom gradu i okolici, čak je i planski posađeni bor stradao. Velika, velika sramota grada, županije i svih koji okreću glavu", upozoravaju iz grupe "Zaštita drveća u Rijeci"Mnogi koji se voze na relaciji Opatija – Rijeka ili Matulji – Rijeka ovih dana zapazili su nakazno obrezano zelenilo uz cestu na području tzv. Panorame ili Pavlovca, Costabelle i Preluka.


Moglo se vidjeti i radnike kako neobičnom napravom melju sve pred sobom, kako bi “okleštrili” područje uz cestu široko par metara. Pritom su strojem doslovno čupane pojedine grane stabala, da bi iza akcije čišćenja ostao strašan prizor osakaćenog drveća.


Na to je upozorila i Facebook grupa “Zaštita drveća u Rijeci”.
“Možemo li, molim Vas, već jednom promijeniti sve “stručnjake”, “izvođače” i ovlaštene firme koje OVAKO tretiraju zelenilo!!! Fotografije pokazuju lice i naličje devastacije zelenila u ovom gradu i okolici, čak je i planski posađeni bor stradao.


Velika, velika sramota grada, županije i svih koji okreću glavu. Gradonačelniče, recite opet da je briga o zelenilu u gradu odlična”, poručuju iz grupe “Zaštita drveća u Rijeci”.“Šaljem vam fotografije apokaliptičnog grada Rijeke, grada u kojemu “drveće i da želi, ne može imati rok trajanja” kako naš gradonačelnik tumači.


“Ovo je LJUDSKA katastrofa, koja je čini mi se svoj vrhunac dostigla upravo. Riječ je o dionici na Preluku kao i u Matuljima, gdje je očito bilo potrebno ukloniti vegetaciju uz cestu, ali iz ovih fotografija vidimo da je učinjen masakr svega zelenoga. Ovo je sramota i katastrofa”, poručuje grupa “Zaštita drveća u Rijeci”.


Preluk / Foto Facebook


Stablo ostalo bez desetak grana / Foto Facebook


Foto Facebook


Foto Facebook