Materijal nabavljen, radovi počeli

Sanacija fasade na Hostovom bregu u tijeku, o trošku izvođača radova mijenjat će se i ugrađeni radijatori jer nisu adekvatni

Damir Cupać

Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, velikih vrućina, dinamika je nešto usporenija od predviđene, a s preostalim dijelom završnih radova pričekat će se do početka idućeg tjedna kada se očekuju niže temperature i povoljniji uvjeti



Projekt POS-a kompromitiran je tijekom zime prošle godine kada je orkanska bura odnijela fasadu na Hostovom bregu. Zanimalo nas je u kojoj je fazi sanacija na zgradama koje je gradio Radnik iz Križevaca. 


– Što se tiče sanacije fasade na Hostovom bregu, do sada su izvedeni radovi na dvije fasade koje su bile najviše oštećene za vrijeme bure i na istima je izveden novi ETICS sustav.  Fasadni sustav na svim fasadama betonskih zidova po projektu sanacije dodatno se učvršćuju postavom većeg broja  pričvrsnica nakon čega se izvodi novi sloj polimer cementnog morta s armaturnom mrežicom, premaz fasadex grunda i fasadex akrilni zaštitna dekorativna žbuka. Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, velikih vrućina, dinamika je nešto usporenija od predviđene, a s preostalim dijelom završnih radova pričekat će se do početka idućeg tjedna kada se očekuju niže temperature i povoljniji uvjeti. Kompletan materijal za navedene radove je dobavljen, a sve troškove do sada izvedenih radova kao i preostalih radova, odnosno kompletan trošak sanacije fasade, snosi izvođač radova Radnik d.d. iz Križevaca, pojasnio je Benac.


No, u međuvremenu se na Hostovom bregu pojavio problem i s potrebom zamjene radijatora jer oni koji su ugrađeni nisu adekvatni.




– U svim prostorijama, osim kupaonica, svih stanova izvest će se zamjena postavljenih radijatora novima. Tijekom izvedbe radova došlo je do izmjene tipa grijaćih tijela – radijatora prilikom čega je došlo do greške kod odabira novih radijatora koji imaju manju snagu nego je projektom bilo utvrđeno. Postavit će se novi, jači radijatori koji će u svemu zadovoljiti projektom utvrđene uvjete grijanja stanova. Sve troškove dobave i zamjene radijatora snosi izvođač radova Radnik d.d. Križevci. Sa zamjenom radijatora planira se započeti početkom kolovoza i završiti do polovice rujna 2015. godine, odnosno prije početka sezone grijanja. Nikome nije drago kada se događaju ovakve situacije, a ponajmanje nama koji u realizaciju naših projekata ulažemo golemi trud i energiju. Međutim, moram reći da je ipak velika sreća u nesreći imati pouzdanog izvođača koji ne bježi od odgovornosti nego koji odgovorno i o svom trošku otklanja sve svoje nedostatke. Naravno, koristim i ovu priliku da se ispričam svim stanarima u uvjerenju da ćemo do konca ljeta završiti s otklanjanjem svih navedenih nedostataka, izjavio je ravnatelj APOS-a Vladimir Benac.