Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Advent

foto/video Rijeka zasjala u blagdanskom ruhu: Zapaljena prva adventska svijeća, Korzo kao iz bajke

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2019. u 19:59 2019-11-30T19:59:00+01:00

Tijekom Rijeka Adventa Riječane i posjetitelje Rijeke očekuje bogat program, a prije svega svi će moći uživati u šetnji lijepo osvijetljenim Korzom i mnogim drugim ulicama i trgovima grada

Na Trgu Ivana Koblera u središtu Rijeke je paljenjem prve adventske svijeće i potom blagdanske rasvjete na Korzu te mnogim drugim gradskim ulicama i trgovima, počeo riječki Advent.

Na riječkom adventskom vijencu prvu svijeću je simbolično upalio mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup, a Koblerov trg bio je gotovo premali za primiti sve koji su došli na tu svečanost. Nazočio je i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke sa suradnicima, kao i Petar Škarpa, direktor riječke Turističke zajednice, a program su prigodnim pjesmama uveličali Zbor Schola Cantorum pod ravnanjem prof. Ingrid Haler, Antonela Doko te Leonora i Giorgio Surian.

– Svjetlo je simbol života. Kako je zapisano na početku Biblije o tome kako je Bog stvorio svjetlost da rastjera tamu, tako i danas možemo poželjeti da svjetlost potisne tamu, jer je imamo dosta u svojim životima i u ovom svijetu. Drugo ime za Isusa je svjetlost, svjetlost koja pobjeđuje tamu, koja donosi mir i sigurnost..., poručio nadbiskup Devčić poželjevši svima ono što simboliziraju adventske svijeće: ona koju se pali na prvu adventsku nedjelju nadu, duga mir, treća sreću, a četvrta ljubav.

Nakon svečanosti paljenja prve adventske svijeće i Korzo je izgledalo kao da se u središte grada slila cijela Rijeka.

G3011VK17
Advent u Rijeci: Paljenje blagdanske rasvjete / Foto: V. KARUZA

Uz prigodan program, u nazočnosti gradonačelnika Obersnela i njegovih suradnika, upaljena raskošna blagdanska rasvjeta.

Tijekom Rijeka Adventa Riječane i posjetitelje Rijeke očekuje bogat program, a prije svega svi će moći uživati u šetnji lijepo osvijetljenim Korzom i mnogim drugim ulicama i trgovima grada.

Na Gatu Karoline Riječke već je otvoreno klizalište Morska pahuljica, a večeras će biti otvoren tradicionalni Advent na Gradini, na Trsatu. Posjetitelje očekuju glazbeni i drugi programi već u 17 sati, a u 18 paljenje 17 kilometara lampica. Nakon toga će biti otvoren jedinstveni Advent u tunelima ispod grada, a taj program započinje u 19 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.