Riječki SDP

Rijeka Milanoviću daje devet kandidata za Sabor

Tihana Tomičić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

 Isto je bilo i s Romanom Jerković, te je onda to učinilo Predsjedništvo koje se prethodno sastalo, pa su kandidati Predsjedništva GO SDP na kraju Jovanović, Jerković i Marko Filipović



Gradski odbor SDP-a Rijeka utvrdio je na večerašnjoj sjednici devet svojih kandidata za listu za Sabor – na listi su aktualni zastupnici Željko Jovanović, Romana Jerković i Ana Komparić-Devčić, potom zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, potpredsjednik SDP-a Rijeke i tajnik Walter Volk, te Sanja Tamarut, Gordana Saršon, Miloš Matijević i Sandra Krpan.


Sjednica je odrađena brzopotezno, većinu kandidata predložile su njihove temeljne mjesne organizacije, a kandidati Predsjedništva GO SDP-a su Željko Jovanović, Romana Jerković i Marko Filipović. S obzirom da je izborni koordinator, očekuje se da će Jovanovića do kraja kandidacijskog postupka predložiti još neke organizacije iz PGŽ i Istre.


Predsjedništvo je sve kandidature koje su bile pravovaljane (neke druge  s terena su i odbačene) istaknulo kao svoje pred Gradskim odborom, koji je jednoglasno podržao cijelu listu.




Lista s ovim imenima šalje se sada u centalu na Ibler, a očekuje se da će šef stranke Zoran Milanović među njima izabrati tri ili najviše četiri imena koja će se na kraju naći na listi, koja mora uključivati još i gotovo cijelu PGŽ i Istru. U 8. jedinici SDP, naime, ima deset kandidata.


Sve te kandidature, dolazile su od baze s razine mjesnih odbora, ili od Predsjedništva, jednakovrijedne i sve će ih sa istom pažnjom Milanović razmotriti