Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Srednjoškolci slavili završetak nastave

foto Riječki maturanti na ulicama: naguravali se s policijom, razbijena tri autobusa i izlog knjižare

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor: , ,
Objavljeno: 18. svibanj 2012. u 18:39 2012-05-18T18:39:26+02:00

Skupine maturanata tijekom popodneva uputile su se prema gradskim plažama na kojima će nastaviti zabavu.

»Gotovo je gotovo!«, u jedan su glas klicali brojni riječki maturanti koji su zadnji dan škole odlučili tradicionalno provesti u središtu grada i radost završetka školovanja, za dobar dio od 2.500 završnih razreda srednje škole s područja Primorsko-goranske županije, podijeliti sa svojim vršnjacima i građanima koji su i ove godine gledali ove mlade ljude sa strahom i čuđenjem. Defile mladih ljudi u šarenim bojama, s kreativno oslikanim i ispisanim majicama, specijalno pripremljenim za tu priliku, neprestano je prolazio središtem grada u pjesmi i veselom raspoloženju. Dok su im se rijetki radovali, pa čak i zapjevali i zaplesali sa slavljenicima, s druge je pak strane najviše bilo Riječana koji su svoje mlade sugrađane okarakterizirali kao pijance, osobe lošeg odgoja i ponašanja. Takav stav i ne čudi posebno kod onih koji nisu u prolazu mogli izbjeći smjesu brašna, vode i jaja na glavi i odjeći, a posebna meta maturanata i ove su godine bili njihovi vršnjaci i starije osobe. 
Fontane su danas bile bez vode kako bi se spriječile ozljede maturanata, a pred svakom su zaštitari i policajci. Po običaju, maturanti u raznobojnim majicama posipavali su se brašnom, gađali jajima i polijevali vodom.

Već je rano popodne bučno veselje u gradskome središtu popustilo, a skupine maturanata uputile su se prema gradskim plažama na kojima će nastaviti zabavu.

Riječkim maturantima pridružilo se oko 70 kolega iz bakarske Pomorske škole koji su u riječku luku uplovili školskim brodom »Vila Velebita«. Nakon dolaska u luku izveli su vježbu napuštanja broda i spašavanja rabeći signalne baklje.

MAT185VK09
Riječki maturanti proslavili zadnji dan škole, Foto: V. KARUZA

Iako je Hina prenijela informaciju da, po podacima policije, tijekom ulične proslave zadnjega danas srednje škole nije bilo većih izgreda, Radio Rijeka javlja da je  na Trgu Bana Jelačića, gdje je razbijen i izlog knjižare, došlo do naguravanja između maturanata pod utjecajem alkohola i policajaca, a neslužbeno informacija govori i da je  nekoliko je maloljetnika i privedeno.

Do 14 sati oštećena su i tri gradska autobusa. N aliniji 10 bocom je razbijen prozor, a isto se dogodilo i opatijkom autobusu, unatoč policijskoj pratnji, dok su na autobusu 3a uništene dvije plafonjere, krovni prozor i prekidač zvona. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.