Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Treće izdanje

Riječki dječji festival 'Tobogan' otvara se u srijedu spektakularnim nastupom Worldbeatersa

Foto Worldbeaters Music
Foto Worldbeaters Music
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 16:47 2019-06-24T16:47:00+02:00

RIJEKA Treći dječji festival »Tobogan« Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture počet će spektakularnim programom otvaranja 26. lipnja u 20 sati u središtu Rijeke, uz nastup »Spark!« bubnjara iz britanske organizacije Worldbeaters, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak u Rijeci.

Worldbeaters postoje od 2009. godine i stekli su reputaciju uličnog teatra svjetske klase, a njihov nastup je karakterističan po jedinstvenim kostimima i koreografiji punim boja i bljeskova. U Rijeci će od 20 sati nastupiti na trgu 128. brigade HV, odakle će voditi publiku preko Korza do Klobučarićevog trga.

U nastavku otvorenja će se na Klobčarićevom trgu u 21 sat predstaviti svjetleće ptice nizozemskog Close-Act teatra.

Ovogodišnji festival »Tobogan« najveći je do sad i u dva tjedna trajanja obuhvatit će više od 50 kreativnih radionica i 32 javna događanja na različitim mjestima u gradu, najavila je voditeljica programskog pravca Dječja kuća Rijeka 2020 Jelena Milić. U izvedbenom dijelu programa su projekcije dječjih filmova, lutkarske i dramske predstave, koncerti a priredit će se i izložbe, vođene šetnje gradom i prirodom, video igre i disko.

Tobogan je zamišljen kao događanje koje potiče djecu i roditelje na druženje, upoznavanja i susrete te kao kreativna način provođenja školskih praznika. Sva događanja su besplatna za male sudionike. Među radionicama su one o modelima čitanja priča, izrade bookmarkera za knjige, stripa, video radova i animiranog filma i slično.

Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar istaknuo je da je ovaj program osmišljen još u vrijeme pripreme kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture. Ovo je jasna najava svega što će se događati u budućoj Dječjoj kući, čije je uređenje počelo u kompleksu Benčić rekao je. Dugoročno je ovaj program možda i najkonstruktivnije ostvarenje EPK 2020, ocijenio je.

U organizaciji festivala sudjeluju Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeke, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i tvrtka Rijeka 2020.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.