Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Grad kao novi Agrokor?

Riječki MOST-ovci tvrde da je proračun Grada u bankrotu: 'Obersnel treba dati ostavku'

Riječki MOST-ovci tvrde da je proračun Grada u bankrotu: 'Obersnel treba dati ostavku'
Riječki MOST-ovci tvrde da je proračun Grada u bankrotu: 'Obersnel treba dati ostavku'
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2018. u 12:51 2018-09-25T12:51:21+02:00

Ovaj dokument je dokaz da u Gradu Rijeci priznaju da su na korak od bankrota, da sudužništvo prebacuju na građane, da je proračun potpuno nelikvidan, i da je Grad Rijeka sada već blizu tome da postane novi Agrokor, kazala je Petra Mandić

RIJEKA - Riječki MOST-ovci poručili su danas gradonačelniku Vojku Obnersnelu da je vrijeme da razmisli o ostavci nakon što je na Gradsko vijeće odlučio poslati informaciju o donošenju plana mjera za pokriće obaveza gradskog proračuna.

- Ovaj dokument je dokaz da u Gradu Rijeci priznaju da su na korak od bankrota, da sudužništvo prebacuju na građane, da je proračun potpuno nelikvidan, i da je Grad Rijeka sada već blizu tome da postane novi Agrokor, kazala je Petra Mandić, dok je zastupnica Ines Strenja Linić kazala da je jednaka odgovornost i na prebjezima u Gradskom vijeću, koji su činili "lijepu priču" u tzv. trećem bloku, a onda su odlučili podržati Obersnela, a to su u prvom redu HNS i Lista za Rijeku, kazala je Strenja Linić.

Ekonomski stručnjak Vedran Jerković kazao je kako Obersnelove mjere nedvosmisleno pokazuju ne samo da je proračun nelikvidan, nego i da je nerealno planiran, a da kontrolu rashoda uopće nema. To je razlog zašto Obersnel treba razmisliti o ostavci, rekao je Jerković, dok je Strenja Linić zaključila da je Obersnelu ovo vjerojatno zadnji mandat, ali da će za sobom ostaviti potpuno devastiran Grad i gradski proračun.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze