Virtualni duel

Riječke zastupnice Nada Turina Đurić i Ines Strenja Linić »zakačile« se zbog čitanja novina u Saboru

Tihana Tomičić

HNS-ova zastupnica snimila je zastupnicu Mosta kako čita novine tijekom saborskog zasjedanja, a ova joj odgovorila da čita kako je HNS oštetio državu



RIJEKA  Zanimljiva polemika dogodila se na Facebooku između dvije riječke zastupnice – HNS-ovke Nade Turine Đurić i zastupnice Mosta Ines Strenja Linić, koje u Saboru dijele isti red zastupničkih klupa.


 Turina Đurić, naime, iznervirala se kad je vidjela da Strenja Linić na saborskoj sjednici ležerno u klupi čita novine kao da je u kafiću, pa je to objavila na »fejsu«, a sve je završilo prepiskom i političkom svađom. Nada Turina Đurić je uz fotografiju svoje kolegice napisala: »Kolege iz Mosta i HDZ-a ne znaju ni elementarne parlamentarne užance gdje se poštuju međustranački dogovori kod predlaganja i izglasavanja potpredsjedničkih funkcija Sabora. Kao što ni ne znaju da se u sabornici ne čita novine. Jao si ga nama s njihovom strukom, kulturom i pameću!«.


Naravno, na to je ironično odgovorila Strenja Linić: »Ispričavam se još jednom što sam se udubila u novine, ali je bilo preinteresantno…. čitala sam o tome koliko je HNS oštetio drzavu zbog svojih unutarstranačkih igrica u slučaju Koračević«.




Tu je uslijedio odgovor HNS-ovke Turine-Đurić: »Zastupnica Ines Strenja Linić se našla povrijeđena mojom objavom na Fb, odgovorivši da se zadubila u čitanje novina zbog članka o HNS-ovim stranačkim igrama u HEP-u. Želim kolegicu informirati da je HEP, dok se njime »igrao« HNS 2014. godine ostvario 2,4 milijarde kuna dobiti, 2013. 1,3 milijarde dobiti, a da je broj zaposlenih od 13.500 u 2012. godini smanjen na 11.500. u 2014. Usput, cijena struje je 2014. smanjena za 7 posto. Pametnome dosta. Moja preporuka kolegama iz Mosta, hvatajte se posla, ne čitanja novina u sabornici!!!«.