Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
I oni nezadovoljni

Riječka oporba traži raskid koncesijskog ugovora za plažu Ploče

Foto Sergej DRECHSLER
Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2014. u 17:04 2014-08-06T17:04:08+02:00

Lista za Rijeku, Hrvatski laburisti, Akcija mladih i PGS na sljedećoj sjednici vijeća zatražit će raskid koncesijskog ugovora za plažu Ploče podno kompleksa bazena na Kantridi, nezadovoljni kršenjem ugovora od strane koncesionara

RIJEKA  Riječka oporba iz Akcije mladih, Liste za Rijeku, Laburista i PGS–a odlučila je, kažu, »počistiti« situaciju koju je koncesionar, tvrtka Hemingway, stvorila na plaži Ploče, nepoštivanjem odredbi ugovora o koncesiji, postavljanjem prevelikog broja ležaljki, ograđivanjem dijelova plaže i tjeranjem kupača s ručnicima.

-  U uređenje plaže Ploče utrošen je 51 milijun kuna građana ovog grada, a Grad godišnje na račun koncesije uprihoduje svega 51 tisuću kuna. Predivan javni prostor je uzurpiran i mi kao gradski vijećnici obvezni smo počistiti ovu priču. Na ovakav način ne može se odnositi prema javnom dobru, plaži uređenoj novcem građana, koja je proglašena jednom od najljepših gradskih plaža na Jadranu, rekao je Bojan Kurelić iz AM-a.

 Danko Švorinić iz Liste Ri najavljuje da će se točka o poštivanju koncesijskog ugovora na plaži Ploče naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća u rujnu i da gradski vijećnici imaju nadležnost oduzeti koncesiju.

 - Nemamo, nažalost, nadležnost nad radom gradonačelnika i Gradske uprave, ali nad koncesijama imamo i nećemo dopustiti nastavak očitog kršenja odredbi ugovora. Gradska uprava spriječila me u obavljanju moje dužnosti kao vijećnika. U dva navrata zatražio sam izvješće o plaži Ploče od Odjela za komunalni sustav i oba puta nisam dobio odgovor. Gradonačelnik  neformalnim kanalima na internetu najavljuje da će on riješiti situaciju, a gradske službe istodobno odašilju kontradiktorne i konfuzne informacije. Prvo im je na plaži bilo malo problema, pa nešto više problema, da bi krajem srpnja objavili da na plaži nisu uočeni nikakvi problemi, rekao je Švorinić.

Vedran Sabljak iz Laburista kaže da oni, za razliku od gradonačelnika, smatraju bitnim kršenje koncesijskog ugoora.

 - Najveća nepravilnost je postavljanje većeg broja ležaljki. Umjesto 50 koncesionar je ponekad na plažu postavljao i stotinu ležaljki. Ne smije ni ograđivati i zatvarati pristup prostoru pješčanika s igralima za djecu, a da ne spominjemoda se građanima zabranjuje staviti ručnik i tjera ih se sa njihove plaže, kaže Sabljak.

Tea Mičić Badurina iz PGS-a dodaje da posjeduju pisani dokaz, odgovor pročelnice Irene Miličević na upit županijskog Odbora za pomorsko dobro, u kojem Gradska uprava jasno pokazuje da poivćeanje broja ležaljki i suncobrana ne smatra bitnim kršenjem koncesije.

- Pitanje je u čijoj je funkciji gradska vlast: građana ili poduzetnika, pita se Mičić Badurina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija