Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
6. prosinca 2019.
U planu nove akcije

Riječani i Kastavci za azil u Viškovu darovali 300 kilograma hrane i 800 kuna

Riječani i Kastavci za azil u Viškovu darovali 300 kilograma hrane i 800 kuna
Riječani i Kastavci za azil u Viškovu darovali 300 kilograma hrane i 800 kuna
Objavljeno: 23. lipanj 2015. u 12:01 2015-06-23T12:01:58+02:00

Smatramo da je pitanje zbrinjavanja nezbrinutih kućnih ljubimaca najbolje i najsvrsishodnije rješavati na županijskoj razini, utemeljenjem županijskog azila, kaže Borna Buzarinov, predsjednik županijske organizacije mladih Reformista

Na riječkom Korzu županijska organizacija mladih Reformista održala je drugu u nizu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći udruzi koja skrbi o azilu za nezbrinute životinje. Tjedan ranije, prva takva akcija održana je u Kastvu. Uz vrlo dobar odaziv građana na ove dvije akcije prikupljeno je više od 300 kilograma hrane i drugih potrepština za životinje u azilu, kao i 800 kuna u novcu.

Hrana i potrepštine predani su predstavnicima udruge, a novac uplaćen na račun udruge koja skrbi o azilu.

Mladi reformisti istu akciju održat će u predstojećim tjednima i u Viškovu, Opatiji, Bakru i na Čavlima. Azil za nezbrinute kućne ljubimce nalazi se na području Općine Viškovo, i to na granici sa teritorijem Grada Kastva. Volonteri  u azilu skrbe za više od 300 životinja, u uvjetima koji su sve samo ne dobri.

– U sadašnjim uvjetima, azil financijski iz proračuna pomaže samo Grad Kastav, a začudo ne i Općina Viškovo, na čijem teritoriju se azil nalazi. Smatramo da je pitanje zbrinjavanja nezbrinutih kućnih ljubimaca najbolje i najsvrsishodnije rješavati na županijskoj razini, utemeljenjem županijskog azila, kazuje nam Borna Buzarinov, predsjednik županijske organizacije mladih Reformista.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.