Dobro je znati

Radionica u Palachu: Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje

Karmen Bosnić

Snimila Karmen BOSNIĆ

Snimila Karmen BOSNIĆ



“Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje” radionica je koju zajednički organiziraju Savez udruga Molekula i udruga ZMAG, a održat će se 12. prosinca u 16 sati u prostoru OKC Palach (Galerija SKC). Na ovoj radionici naučit ćete kako izraditi vlastiti sapun, pastu za zube i dezodorans u sticku. Voditeljica radionice je Ivana Gotić iz ZMAG-a, a za sudjelovanje je obvezna prijava putem forme 


https://docs.google.com/forms/d/1hQdWdZhdgIHs9HaVAAF0c2NPZPL3Lb93kfDQDZc6i6s/viewform

ili na broj mobitela 095/532-02-36.


Izrada vlastitih sredstava za njegu jedno je od pomalo zaboravljenih i izgubljenih znanja naših predaka. Mnogi sastojci kupovnih preparata potencijalno su toksični za naš organizam, ali i okoliš. Koje su to nezdrave tvari, zašto se uopće koriste u proizvodnji kozmetike, kako utječu na zdravlje i funkciju naše kože, ali i cijelog organizma – samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore kroz predavanje i raspravu. Ipak glavni cilj je naučiti kako na jednostavan način izraditi vlastite kozmetičke proizvode.




Sav materijal za izradu kozmetičkih proizvoda je uključen u cijenu od 150 kuna stoga sve što trebate ponijeti je dobra volja i veliki osmijeh. Sve kozmetičke proizvode koje napravite ćete ponijeti kući.


Udruga ZMAG radionice prirodne kozmetike održava već dugi niz godina, te su objavili i priručnik pod naslovom “Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje”, autorice Ivane Lovrić, koji će ujedno biti predstavljen.