Za djecu i mlade

Radionica 3D printanja na Drenovi

Andrej Petrak

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Budući da je cijeli projekt prvenstveno namijenjen djeci i mladima koji se u riječkoj regiji samo u Gradskoj knjižnici Rijeka javno i otvoreno mogu upoznati s tehnologijama koje otvaraju put prema novom stvaralaštvu, možemo samo reći – sina, kćer, mlađeg brata i sestru pod ruku te u kvartovsku knjižnicu, pozivaju iz Gradske knjižnice



 Inkubator 3D printanja za djecu i mlade Gradske knjižnice Rijeka u srijedu, 25. veljače, na jedan će dan preseliti u Ogranak Drenova, gdje će u 16 sati za znatiželjne biti održane prezentacije 3D printanja. Svi zainteresirani u 18 sati će moći poslušati predavanje dr. Svena Maričića s riječkog Tehničkog fakulteta, koji će prirediti i malu radionicu izrade suvenira, pri čemu će se koristiti i tehnologija 3D printanja. 


   – Budući da je cijeli projekt prvenstveno namijenjen djeci i mladima koji se u riječkoj regiji samo u Gradskoj knjižnici Rijeka javno i otvoreno mogu upoznati s tehnologijama koje otvaraju put prema novom stvaralaštvu, možemo samo reći – sina, kćer, mlađeg brata i sestru pod ruku te u kvartovsku knjižnicu, pozivaju iz Gradske knjižnice. 


   Tko zna, možda će druženje u drenovskoj knjižnici poslužiti kao inspiracija nekome od prisutnih da se javi na natječaj drenovske Udruge »Bez granica« i Gradske knjižnice Rijeka, koji su u potrazi za idejnim rješenjem drenovskog suvenira, koji će biti izrađen na 3D printeru u Gradskoj knjižnici. Natječaj je otvoren do 31. ožujka. 




   Gradska knjižnica Rijeka već je za Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Drenove postavila 3D printer pa su deseci građana po prvi puta, i to u vlastitom naselju te gotovo ispred portuna, mogli slušati o ovoj tehnologiji i vidjeti uživo njezino funkcioniranje.